18 °C Budapest

Címke: hozzáépítés (13 cikk)

Pénzcentrum | 2012. augusztus 19. 19:00

Elképesztő lakások: tényleg lehet így élni?!

Ezúttal két igazán különleges, városépítészeti szempontból semmiképp sem elhanyagolható lakóhelyre kalauzoljuk el olvasóinkat. Bár mindkét városi fejlesztés Kínában található, mégis ég és föld választja el őket egymástól.

Nagy Bálint | 2012. augusztus 16. 04:46

Panelsztori: tömbösített élet, akciós áron

Hatalmas a szakadék a panellakások és a társasházi téglalakások átlagos kínálati négyzetméterára között. Ma Budapesten egy négyzetméter fővárosi panellakást ugyanis majdnem feleannyiért tudunk megvásárolni, mint tégla társából. De vajon mi az oka a panelek népszerűtlenségének? Ezúttal erre a kérdésre kereste a választ a Pénzcentrum.hu.

Nagy Bálint | 2012. április 30. 08:08

Lepusztult panelből méregdrága lakópark: nem lehetetlen

Van-e igény ma Magyarországon a minőségi lakóépületekre? Lehet-e értékes egy panel? Le kell-e rombolni egy teljes városrészt, hogy valami újat teremtsünk? Ki a felelős az új építésű ingatlanok vártnál gyorsabb állagromlásáért? Perényi Tamás DLA okleveles építészmérnökkel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docensével beszélgettünk, aki szerint 10 új építésű ingatlanból 9 irgalmatlanul rossz építészeti színvonalú. Interjú

Pénzcentrum | 2008. június 13. 14:00

Felújítás csere helyett: milliókat költenek a britek!

Egy közelmúltban készült brit felmérés szerint a gyenge lakáspiaci eredmények is közvetlen hatással lehetnek a lakosság felújítási szándékának emelkedésére. A megkérdezett tulajdonosok 21 %-a tervezi, hogy egy éven belül felújítja lakását vagy szerkezeti átalakítást végez. Az átlagos felújításra szánt összeg 17 300 font (5,2 millió forint), ami ottani mércével átlagosnak mondható.

Pénzcentrum | 2008. június 2. 10:30

Zuhanórepülésben a brit ingatlanárak! Egyre többen laknak nyaralóban!

A legfrissebb brit ingatlanár felmérés eredményeiből az derült ki, hogy a lakások és a családi házak árai 2,9 %-os és 1,5 %-os csökkenése mellett a nyaralók esetében csak 0,6 %-ot változtak lefelé az árak. A hétvégi házak tartják az értéküket, vonzzák az új vásárlókat, praktikusak és népszerűek.

Pénzcentrum | 2007. április 18. 14:00

A tökéletesen eladhatatlan családi ház: 4 hiba, amit ne kövess el!

A használt lakások piacán a kínálati piac miatt egyre nehézkesebb az értékesítés, amelyet az eladók gyakran azzal akarnak kompenzálni, hogy extrákat építenek a családi házakhoz, amivel érdekesebbé, exkluzívabbá és vonzóbbá szeretnék tenni otthonukat.