5 °C Budapest

Alkudj a lakás árából! Itt vannak a számok!

Pénzcentrum
2006. július 28. 13:00

Egy átlagos családi házat 180 ezer, egy közepes igényű lakóparki lakást 200 ezer forintból lehet felépíteni négyzetméterenként a Kontroll Kft. számításai szerint. Az átlagos értékek mögött tételes költségvetések sokasága áll, melyeket az év eleji anyagárakkal kalkuláltak. A fajlagos árakban nem szerepel a telek arányos részének ára - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tekintettel arra, hogy az új lakások vételára egyre inkább alku tárgyát képezi, az önköltségi adatok fontosak lehetnek a vevők orientálásában.

A családi házakat három kategóriába sorolta a cég: az átlagos igényszintűekre (100 négyzetméter alapterület alatt, illetve felette 2 kocsi beállásos garázzsal), illetve a luxus családi házakra, melyek 200 négyzetméternél nagyobbak és a több beállásos garázs mellett úszómedencével is rendelkeznek. Kulcsra készen a kisebb családi ház négyzetméterét 200 ezer, a nagyobbat 180 ezer Ft-ból lehet kihozni, míg a luxus családi ház fajlagos ára 270 ezer forint.

A társasházak fajlagos előállítási árát közepes és magas igényszintre kalkulálták: előbbinél 180, utóbbinál 220 ezer forint a négyzetméter-ár.

A lakóparki lakásoknál ugyanezen értékek 200, illetve 240 ezer forintra tehetők.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?