Early development and natural eco-friendly educational toys for children, kindergarten and childrens development center

Ilyen magánovikba járnak a vidéki elit gyerekei: egyre többen lépnek, vajon megéri?

2024. március 27. 08:15

A munkavállalást és gyermeknevelést támogató vidéki magánóvodák létfontosságú szerepet töltenek be a családok életében. A rugalmas nyitvatartás és a személyre szabott fejlesztések mellett többek között a fenntarthatóság és a minőségi szolgáltatások biztosítása jelentős kihívást jelent.

A vidéki magánóvodák több módon is segíthetik a szülőket a munkavállalás lehetőségének megteremtésében. Néhány vidéki, állami fenntartású intézmény megszűnésével férőhelyhiány alakult ki, amelynek megoldásában a magánfenntartású óvodák minőségi szolgáltatásával, kislétszámú csoportok indításával nyújthatnak segítséget a szülők részére - áll a HelloVidék cikkében, amelyet az Alapítványi és Magán Nevelési-Oktatási Intézmények, Szervezetek Nemzetközi Egyesülete (Alma Nemzetközi Egyesület) vezetőivel folytatott beszélgetések alapján közöltek. Kiderült, hogy a szülők számára sokszor gondot okoz a gyermeknevelés összeegyeztetése a munkahelyi elfoglaltsággal, amire a rugalmas nyitvatartási idő nyújthat megoldást, alkalmazkodva a szülők munkahelyi időbeosztáshoz.

A HelloVidék a cikkében kitért rá, hogy a magyarországi vidéki magánóvodáknak számos kihívással kell szembenézniük a fenntartható működés és a minőségi szolgáltatások biztosítása terén. A legtöbb esetben a pénzügyi fenntarthatóság jelentheti a legnagyobb kihívást vidéken. Az alacsony lakosságsűrűségű vagy kisebb jövedelmű régiókban nehézségekbe ütközhet a családok által biztosított magánintézményekben finanszírozott nevelés. Nehezíti a helyzetet az általánosnak mondható szakemberhiány is, amely kihívást jelent a magas színvonalú nevelési, fejlesztési szolgáltatások biztosításához. Valamint szintén kihívást jelenthet a gyakran kevésbé fejlett infrastruktúra megléte (épületek karbantartása, közlekedési nehézségek stb.), amely befolyásolhatják a magánóvodák nívós működését.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a vidéki magánóvodák jelenlegi helyzetéről, úgy kattints a HelloVidék cikkére!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem