Father putting a face mask on his son on the way to school

Változtak a COVID-szabályok a magyar iskolákban: erről minden szülőnek tudnia kell

2022. szeptember 15. 21:59

Idén ősztől megváltoztak a COVID-szabályok az iskolákban: mostantól nem kell egy pozitív teszt után az egész osztálynak karanténba vonulnia, elegendő csak 5 napon keresztül maszkot hordaniuk. Azok pedig, akiknek pozitív lett a tesztje egy hetet otthon kell lenniük, de a tüneteik megszűnése után hazamehetnek – számolt be az RTL Híradó.

Enyhültek az iskolai COVID-szabályok, jelentette be a Belügyminisztérium a napokban. Az új szabályozás értelmében azoknak a kontaktszemélyeknek, akik tünetmentesek nem kell hét napos karanténba vonulniuk, csupán öt nap kötelező maszkhasználat van előírva attól függetlenül, hogy oltottak vagy sem. Ezzel nem kerülnek egész osztályok karanténba.

Oda ugyanis annak kötelező csak mennie, akinek igazoltan pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ez alapesetben 7 napot jelent, utána a beteg gyógyultnak tekinthető. Azonban, ha a fertőzés negyedik napján láztalan és a légúti tünetei is megszűntek akkor egy antigén gyorsteszttel vagy PCR-teszttel már az 5. napon mehet iskolába.

Havasi Katalin, a Házigyermekorvosok Egyesületének elnöke saját praxisában azt tapasztalja, hogy ugyan nőtt szeptember óta a náthás tünetekkel küzdők száma és naponta több koronavírusos betege is van, de nem az iskolás gyerekek körében a legnagyobb a fertőzöttség.

Meglepő módon a családban levő csecsemők, kisdedek körében találkozunk több lázas megbetegedéssel, és közöttük is több az, akinek pozitív lett a tesztje

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem