10 °C Budapest
Father putting a face mask on his son on the way to school

Változtak a COVID-szabályok a magyar iskolákban: erről minden szülőnek tudnia kell

2022. szeptember 15. 21:59

Idén ősztől megváltoztak a COVID-szabályok az iskolákban: mostantól nem kell egy pozitív teszt után az egész osztálynak karanténba vonulnia, elegendő csak 5 napon keresztül maszkot hordaniuk. Azok pedig, akiknek pozitív lett a tesztje egy hetet otthon kell lenniük, de a tüneteik megszűnése után hazamehetnek – számolt be az RTL Híradó.

Enyhültek az iskolai COVID-szabályok, jelentette be a Belügyminisztérium a napokban. Az új szabályozás értelmében azoknak a kontaktszemélyeknek, akik tünetmentesek nem kell hét napos karanténba vonulniuk, csupán öt nap kötelező maszkhasználat van előírva attól függetlenül, hogy oltottak vagy sem. Ezzel nem kerülnek egész osztályok karanténba.

Oda ugyanis annak kötelező csak mennie, akinek igazoltan pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ez alapesetben 7 napot jelent, utána a beteg gyógyultnak tekinthető. Azonban, ha a fertőzés negyedik napján láztalan és a légúti tünetei is megszűntek akkor egy antigén gyorsteszttel vagy PCR-teszttel már az 5. napon mehet iskolába.

Havasi Katalin, a Házigyermekorvosok Egyesületének elnöke saját praxisában azt tapasztalja, hogy ugyan nőtt szeptember óta a náthás tünetekkel küzdők száma és naponta több koronavírusos betege is van, de nem az iskolás gyerekek körében a legnagyobb a fertőzöttség.

Meglepő módon a családban levő csecsemők, kisdedek körében találkozunk több lázas megbetegedéssel, és közöttük is több az, akinek pozitív lett a tesztje

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17