17 °C Budapest
Pécs, 2021. szeptember 2.A pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont egyik tanterme a korszerûsített és bõvített épületegység átadásának napján, 2021. szeptember 2-án.MTI/Varga György

Gyorsan kell dönteni az emelkedő rezsiárak miatt: elmaradhat az őszi szünet az iskolákban?

2022. szeptember 12. 09:31

A miniszter szerint ésszerű lenne átszervezni az iskolai szüneteket, de a pedagógusok azt kérik, hivatalosan is legyen ez kimondva.

A családok egy részének már lehet programja az őszi szünet idejére, ezért náluk gondot jelentene a szünetek átszervezése - ezt mondták az RTL Híradónak nyilatkozó iskolaigazgatók arra, hogy a tervek szerint elmaradna a teljes őszi szünet a rezsiemelések miatt. Azt is mondják, hogy erről még ebben a hónapban szeretnék világosan látni.

A Nemzeti Pedagóguskar azután reagált így, hogy csü7törtökön Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: szerinte ésszerű lenne, ha az őszi szünet ebben a tanévben teljesen elmaradna, és cserébe kissé hosszabb téli szünettel lehetne számolni. A pedagógusok azonban most hivatalos döntést szeretnének, mert moint fogalmaznak, a családokat nehéz helyzetbe hozná a hirtelen átszervezés. Az őszi szünet a tervek szerint október 29-től november 6-ig tartana, és november 7-én, hétfőn térnének vissza a diákok az iskolapadokba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?