17 °C Budapest
Rear view of young woman with backpack walking in corridor at university

Mikor kezdődik a 2022/23-as tanév a felsőoktatásban? Minden fontos dátum egy helyen

2022. július 25. 18:02

Mikor kezdődik a 2022/23-as tanév a felsőoktatásban? Nem szeptember 1-i indulásra kell készülni az egyetemeken, mutatjuk a pontos dátumokat.

Már mindenki tudja a felvételi eredményeit, így már csak a fontosabb dátumokat kell észben tartani. Akinek esetleg nem sikerült a felvételi, ők a pótfelvételin még próbálkozhatnak. A többieknek az egyetemi beiratkozásra kell készülni.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) 2022. szeptember 11-ig tart majd a regisztrációs időszak, a tanévnyitó szeptember 9-én, az első tanítási nap szeptember 12-én lesz.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is közzétette már a 2022/2023-as tanév rendjét. Náluk a regisztrációs időszak 2022. augusztus 29-től szeptember 1-ig tart, az első tanítási nap szeptember 5-én lesz.

A Szegedi Tudományegyetemen a beiratkozási időszak 2022. augusztus 27-től szeptember 2-ig tart, a szorgalmi időszak pedig szeptember 5-én kezdődik. A Budapesti Corvinus Egyetemen augusztus 29-én kezdődik a regisztrációs időszak, és szeptember 11-ig tart, de közben – szeptember 5-én – elindul a szorgalmi időszak is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, de az első tanítási nap szeptember 5-e lesz, ahogy ekkor kezdődik a félév a Debreceni Egyetemen is. A győri Széchenyi István Egyetemen a nappali tagozatosok szeptember 4-én iratkozhatnak majd be, a szorgalmi időszak pedig szintén 5-én, hétfőn kezdődik.

A Pannon Egyetemen viszont nem 5-én indul a félév, hagyományos képzésben szeptember 12., levelező tagozaton pedig szeptember 3. lesz az első nap. A Miskolci Egyetemen alapvetően augusztus 29. és szeptember 2. között lesz a regisztrációs hét, maga az őszi félév pedig szintén szeptember 5-én indul majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?