Children in cloakroom getting ready.

Kezdődik a beiratkozás az óvodákba és iskolákba: ezekre a dátumokra kell figyelni

2022. április 13. 19:31

Április 20-án megkezdődik az óvodai beiratkozás, majd 21-22-től már az általános iskolákba is lehet jelentkezni, számolt be az Oktatási Hivatal az MTI-nek. A felvételit a szülőnek, gondviselőnek kell kérvényeznie.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint minden gyermeknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3-at, szeptembertől napi legalább 4 órában óvodai nevelésben kell részesülnie. Ennek célja az, hogy időben elkezdődjön a gyerekek közösségbe szoktatása és felkészítése az iskolai évekre.

Minden esetben, legyen szó az óvoda vagy az iskola megkezdéséről a felvételt a szülőnek, vagy a gondviselőnek kell kezdeményeznie, amikhez feltétlenül szükséges tisztában lenni a határidőkkel, tudnivalókkal. Erről egyrészről az érintett szülőket levélben tájékoztatja az Oktatási Hivatal, másrészről pedig az intézmény honlapján megtalálható minden fontos információ, köztük a kötelező felvételt biztosító óvodák listája és a körzethatárok is. Adott településen a beiratkozás módjáról és pontos idejéről az óvoda, illetve az önkormányzat ad tájékoztatást.

Az óvodai beiratkozás április 20-án kezdődik, és egészen május 20-ig tart, míg az általános iskolai beiratkozást április 21-22-én tartják. Az OH felhívta a figyelmet arra is, hogy a tankötelezettség halasztása csak és kizárólag külön engedéllyel lehetséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?