7 °C Budapest
Itt vannak az első ponthatárok: itt húzták meg a vonalat a neves középiskolák

Itt vannak az első ponthatárok: itt húzták meg a vonalat a neves középiskolák

2022. február 9. 10:46

Több, népszerű gimnázium bejelentette, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is csak azokat a diákokat hívja be a felvételi második fordulójára, azaz a szóbeli megmérettetésre, akik korábban a központi felvételin elértek egy bizonyos ponthatárt. Mutatjuk, hogy mire lehet számítani az idén!

Január végén lezajlottak a gimnáziumi központi felvételi vizsgák és ezzel párhuzamosan több intézmény is bejelentette, hogy hány pontot kell elérniük a hozzájuk jelentkezőknek ahhoz, hogy behívják őket szóbelire, írta meg az Eduline.

A Budapesti Babits Mihály Gimnázium a hírportál információi szerint a nyolcosztályos képzések esetében azokat hívják be, akik az írásbelin legalább 60 pontot szereztek. A négyosztályos képzésre jelentkezők esetében pedig 55 pontnál állapították meg a minimum ponthatárt.

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium is közzétette, hogy csak azok jelentkezését várják, akik a központi vizsgán minimum 77 pontot szereztek. Ezzel szemben az Újbudai Széchenyi István Gimnázium összes tagozatán maximum 400 pont szerezhető, bár mindegyik osztály esetében más pontszámítás érvényes. Azt viszont tudni lehet, hogy ahhoz, hogy az angol nyelvi előkészítős, a média- és művészeti tagozat szóbelijére behívják az oda vágyó diákokat a hozott pontszámuknak 194-nek kell legalább lennie. Ez hasonlóan az egyetemi felvételihez a központi írásbeli megduplázásával és az utolsó két félévben szerzett jegyek összegének kétszeresével érhető el. Viszont aki jól teljesít a központi felvételin és legalább 75 pontot szerez az a szóbelin maximális pontszámot kap.

A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihány Gimnáziumában már kicsit egyszerűbb a pontszámítás, hiszen ők a minimum pontszámot 50 pontban határozták meg. Ugyanakkor, az ide vágyó tanulóknak is megéri jó írásbelit írni, hiszen ebben az esetben felmentést kapnak a szóbeli vizsgák alól.. Ezzel szemben a budapesti Szent Margit Gimnázium a felvételizőktől elvárja, hogy ne legyen egyes a félévi bizonyítványában. Ezen felül pedig legalább 45 pontot el kellett érniük a központi felvételin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm