29 °C Budapest
Itt vannak az első ponthatárok: itt húzták meg a vonalat a neves középiskolák

Itt vannak az első ponthatárok: itt húzták meg a vonalat a neves középiskolák

2022. február 9. 10:46

Több, népszerű gimnázium bejelentette, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is csak azokat a diákokat hívja be a felvételi második fordulójára, azaz a szóbeli megmérettetésre, akik korábban a központi felvételin elértek egy bizonyos ponthatárt. Mutatjuk, hogy mire lehet számítani az idén!

Január végén lezajlottak a gimnáziumi központi felvételi vizsgák és ezzel párhuzamosan több intézmény is bejelentette, hogy hány pontot kell elérniük a hozzájuk jelentkezőknek ahhoz, hogy behívják őket szóbelire, írta meg az Eduline.

A Budapesti Babits Mihály Gimnázium a hírportál információi szerint a nyolcosztályos képzések esetében azokat hívják be, akik az írásbelin legalább 60 pontot szereztek. A négyosztályos képzésre jelentkezők esetében pedig 55 pontnál állapították meg a minimum ponthatárt.

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium is közzétette, hogy csak azok jelentkezését várják, akik a központi vizsgán minimum 77 pontot szereztek. Ezzel szemben az Újbudai Széchenyi István Gimnázium összes tagozatán maximum 400 pont szerezhető, bár mindegyik osztály esetében más pontszámítás érvényes. Azt viszont tudni lehet, hogy ahhoz, hogy az angol nyelvi előkészítős, a média- és művészeti tagozat szóbelijére behívják az oda vágyó diákokat a hozott pontszámuknak 194-nek kell legalább lennie. Ez hasonlóan az egyetemi felvételihez a központi írásbeli megduplázásával és az utolsó két félévben szerzett jegyek összegének kétszeresével érhető el. Viszont aki jól teljesít a központi felvételin és legalább 75 pontot szerez az a szóbelin maximális pontszámot kap.

A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihány Gimnáziumában már kicsit egyszerűbb a pontszámítás, hiszen ők a minimum pontszámot 50 pontban határozták meg. Ugyanakkor, az ide vágyó tanulóknak is megéri jó írásbelit írni, hiszen ebben az esetben felmentést kapnak a szóbeli vizsgák alól.. Ezzel szemben a budapesti Szent Margit Gimnázium a felvételizőktől elvárja, hogy ne legyen egyes a félévi bizonyítványában. Ezen felül pedig legalább 45 pontot el kellett érniük a központi felvételin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?