17 °C Budapest
Backpack of school child with face mask and sanitizer. Student safety after coronavirus pandemic. Virus and disease prevention for kids. Back to school and kindergarten after covid-19 outbreak.

Tombol az omikron az magyar óvodákban is: komplett csoportokat küldenek haza

2022. január 20. 10:32

Van olyan budapesti kerület, ahol 18 óvodai csoport, összesen 315 gyerek van karanténban, máshol minden ötödik ovis csoportot haza kellett küldeni koronavírus-fertőzés miatt, sőt vannak olyan fővárosi óvodák is, amelyeket teljes egészében be kellett zárni.

Gyorsan terjed a járvány a budapesti óvodákban – írja az Eduline. A lap szerint a III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban. Máshol minden ötödik ovis csoportot haza kellett küldeni koronavírus-fertőzés miatt. A portál olyan fővárosi óvodákról is tud, amelyeket teljes egészében be kellett zárni.

A II. kerületben az önkormányzat fenntartásában lévő tizenkét óvoda közül nyolcban van legalább egy csoport hazaküldve, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Mindez körülbelül 374 gyereket érint.

Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt január harmadik hetében. Kőbányán összesen öt csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint a cikk szerint. További öt óvodában a X. kerületi kormányhivatal összesen 112 gyermek „járványügyi megfigyeléséről” döntött, ez hét óvodai csoportot jelent.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?