17 °C Budapest
Chiba, Japan

Önkéntes karanténban rengeteg magyar diák: nem akarnak lebetegedni a felvételi előtt

2022. január 19. 09:33

Sokan inkább nem engedik iskolába nyolcadikos gyereküket, minthogy a felvételi előtt lebetegedjen. A szombati központi írásbelire nagyjából 73 ezer általános iskolást várnak.

Több szülő nem engedi iskolába a héten a szombati felvételire készülő nyolcadikos gyerekét, hogy ne fertőződjön meg az írásbeli előtt. Sok iskolában az igazgatók és az osztályfőnökök is partnerek ebben, elengedik a diákokat elengedik, más szülők viszont kénytelenek orvosi igazolást kérni - írja az Eduline.

A szombati központi írásbelire nagyjából 73 ezer általános iskolást várnak, de az Oktatási Hivatal nem küldött egységes járványügyi szabályzatot a felvételit lebonyolító több mint 540 középiskolának. Annyit közöltek, egy teremben legfeljebb tíz diák vizsgázhat, a padokat pedig úgy kell elhelyezni, hogy legalább másfél méteres távolság legyen. Minden másról az iskolaigazgatók döntenek.

A portál szerint a legtöbb iskolában szigorú szabályokat hoztak, a szülők szinte sehol nem kísérhetik be a gyerekeket az épületbe, néhány gimnázium arra kérte őket, hogy ne közvetlenül a bejárat előtt várakozzanak, így elkerülhetik a csoportosulást. Szinte az összes középiskolában mérik a gyerekek testhőmérsékletét, a maszkviselési szabályokban vannak különbségek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?