Figyelem, fontos határidő közeleg: még egy hét, és zárul a jelentkezés

2021. február 8. 19:01

Még egy hétig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételi eljárás és a pontszámítás a tavalyi szabályokhoz képest alapvetően nem változott, alapképzésen és az osztatlan képzési szakokon legalább egy emelt szintű érettségi vizsga megléte az előírás - emlékeztetett Bódis József. Az Innovációs és Technológiai Minisztériuma felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára hozzátette: a magyar fiatalok korszerű képzése érdekében 2026-ig több mint 1500 milliárd forint hasznosul az egyetemek és a szakképzés fejlesztésében.

2021. február 15-e, hétfő éjfélig jelentkezhetnek felsőoktatásba azok, akik a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan képzések, felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezéseket kizárólag a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi felületen keresztül lehet benyújtani, és február 20-ig kell hitelesíteni.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, de mindegyik kiválasztott képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is megjelölhető. Egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa sorrendbe állítottak közül az első olyanra, amelynél a pontszáma legalább eléri a felvételi ponthatárt. Alapképzésen és az osztatlan képzési szakokon legalább egy emelt szintű érettségi vizsga megléte az elvárás. Kivételt azok a képzések jelentenek, ahol a felvételi pontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják, ahogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek sem szükséges újból érettségit tenniük.

A jelentkezési határidő előtt érdemes újra átolvasni a felvételi tájékoztatót, fokozott figyelmet fordítva a módosított információkra. A felvételi eljárás és pontszámítás szabályai, és az érvényes jelentkezéshez szükséges egyéb tudnivalók a felvi.hu-n olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?