31 °C Budapest
Figyelem, fontos határidő közeleg: még egy hét, és zárul a jelentkezés

Figyelem, fontos határidő közeleg: még egy hét, és zárul a jelentkezés

2021. február 8. 19:01

Még egy hétig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételi eljárás és a pontszámítás a tavalyi szabályokhoz képest alapvetően nem változott, alapképzésen és az osztatlan képzési szakokon legalább egy emelt szintű érettségi vizsga megléte az előírás - emlékeztetett Bódis József. Az Innovációs és Technológiai Minisztériuma felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára hozzátette: a magyar fiatalok korszerű képzése érdekében 2026-ig több mint 1500 milliárd forint hasznosul az egyetemek és a szakképzés fejlesztésében.

2021. február 15-e, hétfő éjfélig jelentkezhetnek felsőoktatásba azok, akik a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan képzések, felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezéseket kizárólag a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi felületen keresztül lehet benyújtani, és február 20-ig kell hitelesíteni.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, de mindegyik kiválasztott képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is megjelölhető. Egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa sorrendbe állítottak közül az első olyanra, amelynél a pontszáma legalább eléri a felvételi ponthatárt. Alapképzésen és az osztatlan képzési szakokon legalább egy emelt szintű érettségi vizsga megléte az elvárás. Kivételt azok a képzések jelentenek, ahol a felvételi pontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják, ahogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek sem szükséges újból érettségit tenniük.

A jelentkezési határidő előtt érdemes újra átolvasni a felvételi tájékoztatót, fokozott figyelmet fordítva a módosított információkra. A felvételi eljárás és pontszámítás szabályai, és az érvényes jelentkezéshez szükséges egyéb tudnivalók a felvi.hu-n olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 22. 14:06