2019 őszétől bővül a Diákhitel: nyelvvizsgára is felvehető lesz a pénz

2019 őszétől bővül a Diákhitel: nyelvvizsgára is felvehető lesz a pénz

2019. május 17. 09:33

Nyelvtanulási hallgatói hitel címen félmillió forint diákhitelt vehetnek fel azok a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, akik a diploma megszerzéséhez nem rendelkeznek az előírt számú nyelvvizsgával - szúrta ki a Magyar Közlönyben a Napi.hu

2019. október elsejétől nyelvtanulási hallgatói hitel címen 500 ezer forint diákhitelt vehetnek fel azok a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, akik a diploma megszerzéséhez nem rendelkeznek az előírt számú nyelvvizsgával - jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány a hallgatói hitelrendszerről szóló 2012-ben hozott rendeletét egészítette ki a nyelvtanulási hallgató hitellel - írja a portál. A hitelt

  • az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező vagy a hallgatói jogviszonyát szüneteltető hallgató, valamint a felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgató veheti igénybe. 

A kölcsönt a Diákhitel szervezettől kell igényelni, és az sem akadály, ha valaki már betöltötte a 45. életévét az igényléskor. A nyelvtanulási hallgatói hitel legmagasabb összege 500 ezer forint, ami egy összegben vehető igénybe. A hitel kamata 2021. december 31-éig megegyezik a szabad felhasználású hallgatói hitelre meghatározott kamattal, ezen belül pedig a nyelvtanulási diákhitel kamatának kamatelemei a szabad felhasználású hallgatói hitelre meghatározott egyes kamatelemekkel. 

A nyelvtanulási hallgatói hitel 2022. január 1-jétől kezdődő kamatának és az azt követő kamatperiódusokban alkalmazott kamat meghatározására és közzétételére az alap-rendelet szabályai az irányadók. A nyelvtanulási hallgatói hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdeni, havi egyenlő részletekben. A törlesztés időtartamát a hitelfelvevő a hitelszerződés megkötésekor választhatja meg években úgy, hogy ezen időtartam legalább 1 év és legfeljebb 5 év lehet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?