22 °C Budapest

Címke: tanulmány (25 cikk)

Pénzcentrum | 2021. március 10. 14:01

Nesze neked magánélet: ma már csak álom a munkamentes pihenés

Jellemzően úgy tekintünk a munka és a magánélet közötti egyensúly elérésére, mint életünk végcéljára, egy olyan állapotra, melyben minden gondunk megszűnik, és végre boldogok leszünk. Ám a tapasztalatok szerint ez nagyon nem így működik. Az áhított állapot sokkal inkább viselkedik mozgó célpontként valahol távol a horizonton.

Pénzcentrum | 2020. április 23. 16:01

Ebben a szakmában a magyar nők labdába sem rúghatnak: most lenne rájuk igazán szükség

Az IKT még mindig egy olyan terület, amelyen a nők jelentős hátrányban vannak. Az EU-n belül egyetlen tagország sincs, ahol az ilyen tudományterületen tanulmányokat folytató nők aránya magasabb, vagy legalább ugyanannyi lenne, mint a férfiaké: a legjobb helyzetben lévő Belgiumban is mindössze 37 százalék a nők aránya ezen a területen.

Pénzcentrum | 2018. április 16. 15:02

Aggasztó jelentés: ezért keresel kevesebbet, mint a munkatársaid

Az Eurostat idén márciusi jelentése szerint a nők átlagosan 16 százalékkal keresnek kevesebbet az EU-ban, mint a férfiak. Igazán rossz helyzetben pedig a több gyerekes nők vannak: a háromgyerekes anyukák 18, a kétgyerekes családanyák 13 százalékkal keresnek kevesebbet átlagosan a gyermektelen nőknél, míg a kisgyermekes apukáknak több a fizetése, mint a gyermektelen férfiaknak.