12 °C Budapest
Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák

Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák

2019. április 4. 08:58

A három legnépszerűbb kar idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett. A tíz legnépszerűbb egyetemi kar adatai alapján a legtöbben Budapesten szeretnének továbbtanulni.

A népszerűségi listát a 2019-es friss felvételi adatok szerint a Budapesti Corvinus EgyetemGazdálkodástudományi Kara vezeti 6906 jelentkezővel. Az e-felvételi rendszer adatai alapján második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, ahová idén 6847-en jelentkeztek. A dobogóra felkerült a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara is 4930 felvételizővel - írja az eduline.hu.

A negyedik helyen szintén egy bölcsészkar végzett: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 4911 jelentkezővel. Ötödik a rangsorban a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, ahová 4893-an adták be jelentkezésüket. A hatodik helyet pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg 4870 jelentkezőjével.

A hetedik legnépszerűbb a felvételizők között a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara, ahová 4458-an jelentkeztek, a nyolcadik pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara 4450 jelentkezővel.

A kilencedik legnépszerűbb kar idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 3840 jelentkezővel és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara is bekerült a top10 legnépszerűbb közé 3572 felvételizővel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az alapján, hogy hányan jelölték meg első helyen az adott intézményt, a az első három helyet a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara, a BGE Pénzügyi és Számviteli Kara és az ELTE BTK szerezte meg. Ebben a statisztikában negyedik a Károli bölcsészkara, és ötödik a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06