35 °C Budapest
Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák

Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák

2019. április 4. 08:58

A három legnépszerűbb kar idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett. A tíz legnépszerűbb egyetemi kar adatai alapján a legtöbben Budapesten szeretnének továbbtanulni.

A népszerűségi listát a 2019-es friss felvételi adatok szerint a Budapesti Corvinus EgyetemGazdálkodástudományi Kara vezeti 6906 jelentkezővel. Az e-felvételi rendszer adatai alapján második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, ahová idén 6847-en jelentkeztek. A dobogóra felkerült a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara is 4930 felvételizővel - írja az eduline.hu.

A negyedik helyen szintén egy bölcsészkar végzett: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 4911 jelentkezővel. Ötödik a rangsorban a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, ahová 4893-an adták be jelentkezésüket. A hatodik helyet pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg 4870 jelentkezőjével.

A hetedik legnépszerűbb a felvételizők között a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara, ahová 4458-an jelentkeztek, a nyolcadik pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara 4450 jelentkezővel.

A kilencedik legnépszerűbb kar idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 3840 jelentkezővel és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara is bekerült a top10 legnépszerűbb közé 3572 felvételizővel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alapján, hogy hányan jelölték meg első helyen az adott intézményt, a az első három helyet a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara, a BGE Pénzügyi és Számviteli Kara és az ELTE BTK szerezte meg. Ebben a statisztikában negyedik a Károli bölcsészkara, és ötödik a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?