11 °C Budapest
Felmérés: így hátráltatja a diákok fejlődését a tanárhiány

Felmérés: így hátráltatja a diákok fejlődését a tanárhiány

2018. szeptember 25. 10:00

A tanárhiányból adódó problémák mélységének és összefüggéseinek megértése kérdekében indított felmérést a Szülői Hang Közösség. A felmérés még mindig zajlik, ám a 24.hu már most közölt néhány részeredményt az első 2 200 válasz alapján.

Felmérést indított a Szülői Hang Közösség annak érdekében, hogy megértse a tanárhiányból adódó problémák mélységét és annak összefüggéseit. A válaszokat minden kérdésnél két csoportra osztották: azokéra, akik közvetlenül nem találkoznak a tanárhiánnyal, és azokéra, akiket ez a probléma közvetlenül is érint, és az elmúlt 1 évben a gyerekük valamely tantárgyából legalább 2 héten keresztül nem volt érdemi oktatás.

Az eddigi adatok szerint a szülők túlnyomó többsége gondolja úgy, hogy a tanárok nincsenek kellőképpen megbecsülve anyagilag, de az erkölcsi megbecsültségükkel is csak nagyon kevés szülő elégedett. A válaszolók túlnyomó többsége szerint nem adottak a minőségi munka feltételei sem. A válaszadók szerint drasztikusan csökkennek a kiemelkedő tanulók előrehaladási lehetőségei azokban az iskolákban, ahol problémát jelent a tanárhiány, hiszen nincsen elég ember a szakkörök, foglalkozások megtartására.

De hátrányt szenvednek el a lemaradó tanulók is, hiszen nincs elegendő erőforrás az ő támogatásukra. A lemaradók így könnyebben elveszítik a fonalat, hozzászoknak a kudarcokhoz, ezáltal pedig romlanak az életesélyeik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?