Ez most komoly: tényleg ennyire naplopó nép a magyar?

Ez most komoly: tényleg ennyire naplopó nép a magyar?

2018. június 15. 15:00

Több mint 38 millió 18-24 év közötti fiatal él az Európai Unióban, akiknek óriási részük még tanul, sokan azonban már el is helyezkedtek. Ugyanakkor jelentős azoknak a fiataloknak is az aránya, akik egyiket sem teszik: se nem dolgoznak, se nem képzik magukat.

2017-ben a 18-24 év közötti európai fiatalok 40,4 százaléka még tanult, 27,4 százalékuk már dolgozott, 17,8 százalékuk pedig egyszerre tanult és dolgozott is - derül ki az Eurostat friss adataiból. A fiatalok 14,3 százaléka azonban egyiket sem csinálta: nem tanultak, nem vettek részt képzéseken, de elhelyezkedniük sem sikerült még.

Olaszországban van a legtöbb naplopó

Tavaly az olaszországi fiatalok közül került ki a legtöbb naplopó, nekik 25,7 százalékuk nem csinált semmit. Az olaszokat a ciprusiak (22,7%), a görögök (21,4%), a horvátok (20,2%), a románok (19,3%) és a bolgárok (18,6%) követték. Szintén 15 százalék feletti a semmittevő fiatalok aránya Spanyolországban (17,1%), Franciaországban (15,6%) és Szlovákiában (15,3%).

Magyarországon a fiatalok 14,1 százalékát sorolhatjuk a naplopók kategóriájába, ami azt jelenti, hogy a hazai helyzet valamelyest jobb a 14,3 százalékos uniós átlagnál.

A legkevesebb inaktív fiatal Hollandiában van, ahol az arányuk mindössze 5,3 százalék. Szintén alacsony, 10 százalék alatti az arányuk Szlovéniában (8,0%), Ausztriában (8,1%), Luxemburgban (8,2%), Svédországban (8,2%), Csehországban (8,3%), Máltán (8,5%), Németországban (8,6%) és Dániában (9,2%).

Az Európai Unióban megközelítőleg 5,5 millió olyan 18-24 év közötti fiatal volt 2017-ben, akik se nem tanultak, se nem dolgoztak. Ez a szám megegyezik Finnország és Szlovákia teljes népességének számával.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?