23 °C Budapest

Címke: elhelyezkedés (21 cikk)

Pénzcentrum | 2020. október 16. 13:33

Ezek a pozíciók a legnépszerűbbek a koronavírus-járvány óta: óriási a tolongás

A koronavírus-járvány kitörése óta a legtöbb álláskereső (17 százalék) a szakmunka és fizikai munka területén volt, az emberek 11 százaléka asszisztencia és adminisztráció, 9 százalék pedig értékesítési és kereskedelmi pozíciókban szeretett volna elhelyezkedni. Mindez egy új, munkaerőpiaci kutatásából derült ki.

MTI | 2019. november 14. 20:30

Ez 150 ezer magyar egy pillanat alatt elhelyezkedhetne: ők a rejtett tartalék

Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek "támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval" munkát lehetne biztosítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára egy a témában tartott csütörtöki budapesti nemzetközi konferencián.

Gosztola Judit | 2019. szeptember 24. 11:32

Ezek a magyarok bármikor találnak munkát: 40 fölött is kapósak

Egy évtizede érkezett Magyarországra a BP Globális Szolgáltató Központja, amely budapesti székhelye mellett 2017-ben Szegeden is irodát nyitott, 500 új munkahelyet teremtve. Rengeteget változott a munka világa az elmúlt 10 évben, amihez a cégeknek is alkalmazkodni kell - mondta el a Pénzcentrumnak Knezevics Viktor. A cég országigazgatója beszélt arról is, a náluk a sokszínűségnek az is eleme, hogy várják a tapasztalt munkaerőt és a karrierváltókat egyaránt. Interjú.

Magyar Hírlap | 2019. január 9. 09:00

Nem bánja meg, aki ezt a szakmát választja: pillanatok alatt elhelyezkedhet

A műszaki területen végzett hallgatók harmadának volt már főállású munkája a végzettsége megszerzésekor. Akiknek pedig még nem, azoknak a fele egy hónapon belül elhelyezkedett, ugyanennyien pedig nagyon rövid, átlagosan 4,5 hónap alatt talált munkát - nagyrészt alkalmazottként.

Pénzcentrum | 2018. június 15. 15:00

Ez most komoly: tényleg ennyire naplopó nép a magyar?

Rengeteg az olyan európai fiatal, aki se nem tanul, se nem dolgozik - derül ki egy friss kutatásból. A naplopó fiatalok száma megközelítőleg 5,5 millióra tehető Európában.

NapiCsárt | 2018. június 8. 17:00

Karriergyilkos trend hódít: ettől a bélyegtől nehéz megszabadulni

Ó igen, látom rajtad van, ki vagy... Munkavállalási szempontból egyáltalán nem szerencsés, ha arctetoválással rendelkezünk - állítja egy friss kutatás. Míg egy háttetoválás nem befolyásolja jelentősen az elhelyezkedési esélyünket, addig a test egyéb, jól látható helyein lévő minták elijeszthetik a munkáltatókat.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem