7 °C Budapest

Top 20: ezeket a laptopokat érdemes megvenned idén a gyereknek

2017. augusztus 11. 11:00

Kellene egy új laptop a gyereknek az iskolakezdésre, de nem igazodsz el a rengeteg típus között? Mutatjuk a szezon legjobb ár-érték arányú gépeit. Ne aggódj a pénz miatt, 3 árkategóriát szemléztünk, illetve a finanszírozáshoz is adunk tippeket.

Hivatalosan mához három hétre kezdődik a 2017/18-as tanév. Igen, pénteken. De most komolyan, szerinted nem értelmetlen ennyire ragaszkodni a szeptember elsejei kezdéshez; amikor kezdődhetne a suli szeptember első hétfőjén vagy akár az elsejéhez legközelebb eső hétfőn is?

Lényeg a lényeg, ez az időszak különösen megterhelő a magyar családok számára. Felmérések szerint tízezrekbe kerül az iskolakezdés, amit a háztartások számottevő része csak hitelből tud finanszírozni. Különösen akkor, ha a tankönyvek, tanszerek, ruházat, és egyebek mellett az iskolásnak már számítógépre is szüksége van a tanuláshoz. Hiába érik egymást ugyanis mostanság a különböző tanévnyitó akciók a műszaki áruházakban (is),

egy új laptop alaphangon is bő százezres kiadást jelent.

A felhozatal persze, ahogy a márkák terén, úgy árban és minőségben is rendkívül széles, a választás azonban így sem egyszerű. Azt persze fontos már az elején leszögezni, hogy minden esetben megbízható kereskedőnél vásároljunk, és próbáljunk olyan ajánlatot választani, amelynél van garancia is. Mindemellett néhány modell csak külföldről, vagy külföldi webshopból szerezhető be, így ezekben az esetekben ne csak annak nézzünk utána, hogy érvényes-e itthon a garancia rá, hanem, hogy van-e olyan szervíz, amely elromlás esetén javítani tudja a gépet. Nézzük az idei szezon legjobb ajánlatait!

Alacsony árkategória:

  • Acer Aspire E 15 (E5-575-33BM)
  • Asus Chromebook Flip C302CA
  • Dell Chromebook 3189
  • Lenovo IdeaPad Miix 320
  • Samsung Chromebook 3

Közép árkategória:

  • Asus ZenBook UX330UA
  • Dell Inspiron 13 7000 (7378)
  • HP Spectre x360 (13-inch, 2017)
  • Lenovo Miix 510
  • Lenovo ThinkPad T470
  • Lenovo Yoga 910
  • Microsoft Surface Pro
  • Samsung Chromebook Pro

Magas árkategória:

  • Acer Aspire VX 15
  • Alienware 17 R4 (2017)
  • Apple MacBook Pro 13-Inch (2017)
  • Asus ROG Zephyrus GX501
  • Dell XPS 13
  • Razer Blade Stealth
  • Samsung Notebook 9 Pro

Kimerült a családi kassza?

Sikerült kiválasztani egy tuti darabot - ami szerinted is megfelel a tanuláshoz, és még a gyereknek is teszik -, viszont az iskolakezdésre szánt keret már kimerült? Ne ess pánikba, ilyenkor jön kapóra a személyi kölcsön; és bár sokan viszolyognak tőle, de le kell szögezni, hogy gyerekeink oktatásába mindig megéri pénzt fektetni. Persze ilyenkor érdemes lecsapni a 0 százalékos THM-mel kecsegtető akciókra is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

De a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával is könnyedén megtalálhatod a pénzügyi szokásaidhoz leginkább passzoló, na meg a legolcsóbb konstrukciót. De a példa kedvéért mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást; 200 ezer forintos hitelösszeggel, 1 éves futamidővel, és az egyéb beállításoknál az alapértelmezett funkciókkal kalkuláltunk.

Ezek alapján jónak tűnik a Budapest Bank "Hitel Expressz" fantázianéven futó konstrukciója, amelynél 24,80 százalékos THM mellett, havonta 18760 forintos fix törlesztővel számolhatunk. De érdemes megemlíteni a Provident személyi kölcsönét is, amely esetében hetente (!) 3961 forintos törlesztőt ígér a 24,88 százalékos THM. A Cetelem "Mindig kéznél kölcsönénél" pedig 19399 forintos havi fixet mutat a 33,18 százalékos THM.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem