10 °C Budapest
Osztálykirándulás? Ezekre a buszokra inkább ne rakd fel a gyereket!

Osztálykirándulás? Ezekre a buszokra inkább ne rakd fel a gyereket!

2017. május 17. 14:30

Egyetlen nap alatt két esetleges buszbalesetet is megakadályoztak a szülők. Mindkét esetben borzalmas állapotban voltak a jármű gumijai, a szülők egyik esetben sem engedték, hogy felszálljanak a gyerekek a buszra.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy két osztálynyi gyermek utazott volna kirándulni Visegrádra, de a szülők nem engedték elindulni a buszt, mert tükörsimára kopott gumikkal indultak volna útnak. A szülők rendőrt hívtak, akik megtiltották, hogy csak egyetlen métert is megtegyen a busz ilyen műszaki állapotban.

A cikkünk megjelenése óta újabb történeteket osztottak meg velünk olvasóink. Az egyik levél szerint szintén tegnap történt egy hasonló eset: egy jó nevű 18. kerületi, kertvárosi óvoda gyermekcsoportja indult volna kirándulni Nőtincsre, de az egyik anyukának feltűnt, hogy teljesen rongyos, és sérült a busz kereke. A szülők észrevételüket jelezték a sofőrnek, mire ő azt válaszolta:

Kérem, ne keltsenek pánikot, a busz megfelelt a műszaki vizsgán, nem lesz baj, papírunk van róla!"

A szülők az egyik apuka véleményét is kikérték, aki történetesen autószerelő, ő azt mondta, hogy szerinte sem lehet ilyen busszal elindulni, még akkor sem, ha duplakerekes a jármű, és nem a közvetlenül meghajtott kerék van meghibásodva.

Az egyik szülő fotója a busz gumijáról

Az óvónők és az intézmény vezetője is a szülőkkel értett egyet, így nem engedték a gyermekeket felszállni a buszra, hanem egy másikat rendeltek a megbízott cégtől. Az óvodások így csak 3 órával később tudtak elindulni, és az időhiány miatt csak a Szigethalmi Vadasparkig jutottak a nőtincsi kirándulás helyett.

Az osztálykirándulások időszakának kellős közepén járunk, az ország valamennyi iskolása és óvodása ezekben a hetekben indul útnak. A szülők utazással kapcsolatos félelmei pedig sok esetben nem alaptalanok, a veronai buszbaleset óta pedig vélhetően még elővigyázatosabbak. A Pénzcentrum megkereste a Magyar Autóklubot, mire érdemes figyelniük a szülőknek, ha a busz állapotát szeretnék felmérni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A busz mellett állva is látható, ha a gumik el vannak kopva, az alja rozsdás, esetleg folyik belőle az olaj. Nyilván a sofőr nem fogja felnyitni a motorháztetőt, de az előbb felsoroltakból már lehet következtetni arra, hogy nem jó állapotú a busz. Ilyenkor nem kellene engedni, hogy felszálljanak a gyerekek"

- mondta Göndöcs Ferenc, a Magyar Autóklub munkaszervezője.

Ha a busz rossz állapotú, érdemes rendőrt hívni, így nem csak azt előzhetik meg a szülők, hogy az ő gyermekeik ne szenvedjenek balesetet, hanem azt is meggátolhatják, hogy esetleg más gyermekcsoportokért ilyen járművet küldjenek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40