17 °C Budapest
Rövidebb nyári szünet, hosszabb tavaszi és őszi szünet jöhet

Rövidebb nyári szünet, hosszabb tavaszi és őszi szünet jöhet

2015. június 16. 12:15

A nyári vakáció előbbre hozásán és lerövidítésén, de hosszabb őszi, téli és tavaszi szüneten gondolkodik az Emmi köznevelési államtitkársága - írja az Index az ATV reggeli műsorára hivatkozva.

Azt gondolom, hogy ideje gondolkodni sok ok miatt a hosszú nyári szünidőn. De inkább fogalmazzuk meg arról az oldalról, hogy a tanítási napok számát egy picit másképp rendezni. Lehet, hogy okszerű volna.

- ezt válaszolta az ATV reggeli műsorában Czuinyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár arra a kérdésre, hogy nem túl hosszú-e a két és fél hónapos nyári szünidő.

Az államtitkár később nem mindig jól érthetően fogalmazott. Először azt mondta, hogy sokszor már június közepén borzasztó meleg van (köztudott, hogy az iskolákban egyáltalán nincs légkondícionáló). Később viszont a tanév átrendezése kapcsán azt mondta,

át kell gondolni, hogy a nyári meghosszabbítás miként valósítható meg.

A riporter kérdésére aztán azt mondta, ez nem még hosszabb nyári szünetet jelentene. Épp ellenkezőleg. Inkább azon gondolkodnak, hogyan lehetne praktikusabban elosztani a tanítási napokat. Ennek köszönhetően

hosszabb lehetne az őszi szünet, külön nagyobb egység lenne a téli szünet, és a tavaszi szünet sem csak a húsvéti hétvége körüli néhány napot jelentené.

Azt a köznevelési államtitkár nem mondta ki, de mindez mégiscsak a nyári szünet megkurtításával járna. Nehezen képzelhető el ugyanis, hogy lemondanának a 185 tanítási napos tanévről, amibe sokszor most is alig fér bele az arra az évre előírt tananyag. Czunyiné szavai alapján nem zárható ki, hogy terveik szerint a tanítás június elején, vagyis hamarabb befejeződne, és már augusztus 20. után el kellene kezdeni az iskolát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Czunyiné arról a valós problémáról is beszélt, hogy a hosszú nyári szünetben sok szülőnek nehéz megoldani a gyerekek felügyeletét, a nyári táborok pedig igencsak sok pénzbe kerülnek. Nyáron jelenleg nincsen ügyelet az iskolákban. A nyári napköziket az önkormányzatok szervezik.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?