10 °C Budapest

Rövidebb nyári szünet, hosszabb tavaszi és őszi szünet jöhet

2015. június 16. 12:15

A nyári vakáció előbbre hozásán és lerövidítésén, de hosszabb őszi, téli és tavaszi szüneten gondolkodik az Emmi köznevelési államtitkársága - írja az Index az ATV reggeli műsorára hivatkozva.

Azt gondolom, hogy ideje gondolkodni sok ok miatt a hosszú nyári szünidőn. De inkább fogalmazzuk meg arról az oldalról, hogy a tanítási napok számát egy picit másképp rendezni. Lehet, hogy okszerű volna.

- ezt válaszolta az ATV reggeli műsorában Czuinyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár arra a kérdésre, hogy nem túl hosszú-e a két és fél hónapos nyári szünidő.

Az államtitkár később nem mindig jól érthetően fogalmazott. Először azt mondta, hogy sokszor már június közepén borzasztó meleg van (köztudott, hogy az iskolákban egyáltalán nincs légkondícionáló). Később viszont a tanév átrendezése kapcsán azt mondta,

át kell gondolni, hogy a nyári meghosszabbítás miként valósítható meg.

A riporter kérdésére aztán azt mondta, ez nem még hosszabb nyári szünetet jelentene. Épp ellenkezőleg. Inkább azon gondolkodnak, hogyan lehetne praktikusabban elosztani a tanítási napokat. Ennek köszönhetően

hosszabb lehetne az őszi szünet, külön nagyobb egység lenne a téli szünet, és a tavaszi szünet sem csak a húsvéti hétvége körüli néhány napot jelentené.

Azt a köznevelési államtitkár nem mondta ki, de mindez mégiscsak a nyári szünet megkurtításával járna. Nehezen képzelhető el ugyanis, hogy lemondanának a 185 tanítási napos tanévről, amibe sokszor most is alig fér bele az arra az évre előírt tananyag. Czunyiné szavai alapján nem zárható ki, hogy terveik szerint a tanítás június elején, vagyis hamarabb befejeződne, és már augusztus 20. után el kellene kezdeni az iskolát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Czunyiné arról a valós problémáról is beszélt, hogy a hosszú nyári szünetben sok szülőnek nehéz megoldani a gyerekek felügyeletét, a nyári táborok pedig igencsak sok pénzbe kerülnek. Nyáron jelenleg nincsen ügyelet az iskolákban. A nyári napköziket az önkormányzatok szervezik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem