25 °C Budapest

Sok a kérdőjel a hittanoktatás körül

2013. június 14. 09:32

A következő héten egyeztet a kormányzat a szeptember 1-jével bevezetendő hit- és erkölcstan oktatás finanszírozását és a tankönyvek beszerzését illetően az érintett egyházak képviselőivel - írja a Világgazdaság.

A katolikusok, a reformátusok és az evangélikusok is már korábban jelezték, hogy nem áll rendelkezésre elegendő információ a hit- és erkölcstan oktatásáról. Nem tudják például, hogy a hitoktató kap-e óradíjat, ha igen, akkor mennyit és kitől.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának oktatásügyi irodájának vezetője, Papp Kornél nem tartja helyesnek, hogy egy minimális létszámhoz kötnék a hittan oktatását, mivel fordított esetben az erkölcstan esetében nincs ilyen kritérium. Szerinte az ördög a részletekben rejlik, mert lehet, hogy nem lehet megszervezni a hittanoktatást a finanszírozás oldaláról, de erről nem júniusban kellene gondolkodni a szeptemberi bevezetés előtt.

Papp Kornél hangsúlyozta: évek óta készülnek az erkölcs és hittan oktatására, 2001 óta van erre kerettantervük, elkészítették a tankönyvcsaládukat is.

Ráadásul teljes a bizonytalanság a tankönyvekkel kapcsolatban. Elvileg hasonlóan az erkölcs-, vagy a földrajztankönyvekhez a diákoknak szeptemberben a tankönyvellátón keresztül kellene megkapniuk a tankönyveket, de egyelőre úgy áll, hogy ezt az egyházaknak kellene intézniük. Az sem tisztázott, hogy érvényesülnek-e a hittan tankönyvekre is a rászorultsági és egyéb kedvezmények.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?