20 °C Budapest

Sok a kérdőjel a hittanoktatás körül

2013. június 14. 09:32

A következő héten egyeztet a kormányzat a szeptember 1-jével bevezetendő hit- és erkölcstan oktatás finanszírozását és a tankönyvek beszerzését illetően az érintett egyházak képviselőivel - írja a Világgazdaság.

A katolikusok, a reformátusok és az evangélikusok is már korábban jelezték, hogy nem áll rendelkezésre elegendő információ a hit- és erkölcstan oktatásáról. Nem tudják például, hogy a hitoktató kap-e óradíjat, ha igen, akkor mennyit és kitől.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának oktatásügyi irodájának vezetője, Papp Kornél nem tartja helyesnek, hogy egy minimális létszámhoz kötnék a hittan oktatását, mivel fordított esetben az erkölcstan esetében nincs ilyen kritérium. Szerinte az ördög a részletekben rejlik, mert lehet, hogy nem lehet megszervezni a hittanoktatást a finanszírozás oldaláról, de erről nem júniusban kellene gondolkodni a szeptemberi bevezetés előtt.

Papp Kornél hangsúlyozta: évek óta készülnek az erkölcs és hittan oktatására, 2001 óta van erre kerettantervük, elkészítették a tankönyvcsaládukat is.

Ráadásul teljes a bizonytalanság a tankönyvekkel kapcsolatban. Elvileg hasonlóan az erkölcs-, vagy a földrajztankönyvekhez a diákoknak szeptemberben a tankönyvellátón keresztül kellene megkapniuk a tankönyveket, de egyelőre úgy áll, hogy ezt az egyházaknak kellene intézniük. Az sem tisztázott, hogy érvényesülnek-e a hittan tankönyvekre is a rászorultsági és egyéb kedvezmények.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem