Mégsem drágul a menza? Megszólalt a minisztérium is

MTI
2013. június 8. 11:38

Nem lesz áremelés az iskolai közétkeztetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága.

Mint kiemelték: a közétkeztetéssel kapcsolatos csütörtöki egyeztetésen az államtitkárság korábbi álláspontját megerősítve ismételten hangsúlyozta, hogy nem lesz áremelés a menzákon. "Az államtitkárság elkötelezett a gyermekek egészségét szolgáló közétkeztetés megvalósításában, ezt prioritásnak tekinti" - szögezték le.

A megbeszélés valamennyi résztvevője megerősítette, hogy egyértelműen támogatja a gyermekek egészséges étkeztetésének garantálását szolgáló jogszabály megalkotását. Az egyeztetésen több szakmai kérdést részletesen is megtárgyaltak, mint például a sócsökkentés menetrendjét, vagy az étlap információtartalmát és a szükséges felkészülési időt. Utóbbi kapcsán az egészségügyi államtitkárság elfogadta a közétkeztetők azon igényét, hogy a rendelet hatályba lépését követően türelmi időszak álljon rendelkezésre. Ez a tervek szerint 2014. szeptember elsejéig tart.

Mindezek mellett több olyan kérdés is felmerült, amely a közétkeztetésben részvevők egymás közötti felelősségi viszonyával, a közbeszerzések elbírálásának szempontjaival és a közétkeztetésre költött összegek jelentős területi eltéréseivel kapcsolatosan várhatóan további egyeztetéseket eredményez - tették hozzá.

A csütörtöki - az egészségügy államtitkárság szerint - "konstruktív légkörű megbeszélésen" a közétkeztetésben érintettek számos képviselője vett részt.

A Magyar Közétkeztetők Szövetsége korábbi számításai szerint ugyanakkor a napi háromszori étkezésért a bölcsődékben 565 forintot, óvodákban 660 forintot, az iskolákban 663 forintot kellene fizetni átlagosan - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?