23 °C Budapest

Mégsem drágul a menza? Megszólalt a minisztérium is

MTI
2013. június 8. 11:38

Nem lesz áremelés az iskolai közétkeztetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága.

Mint kiemelték: a közétkeztetéssel kapcsolatos csütörtöki egyeztetésen az államtitkárság korábbi álláspontját megerősítve ismételten hangsúlyozta, hogy nem lesz áremelés a menzákon. "Az államtitkárság elkötelezett a gyermekek egészségét szolgáló közétkeztetés megvalósításában, ezt prioritásnak tekinti" - szögezték le.

A megbeszélés valamennyi résztvevője megerősítette, hogy egyértelműen támogatja a gyermekek egészséges étkeztetésének garantálását szolgáló jogszabály megalkotását. Az egyeztetésen több szakmai kérdést részletesen is megtárgyaltak, mint például a sócsökkentés menetrendjét, vagy az étlap információtartalmát és a szükséges felkészülési időt. Utóbbi kapcsán az egészségügyi államtitkárság elfogadta a közétkeztetők azon igényét, hogy a rendelet hatályba lépését követően türelmi időszak álljon rendelkezésre. Ez a tervek szerint 2014. szeptember elsejéig tart.

Mindezek mellett több olyan kérdés is felmerült, amely a közétkeztetésben részvevők egymás közötti felelősségi viszonyával, a közbeszerzések elbírálásának szempontjaival és a közétkeztetésre költött összegek jelentős területi eltéréseivel kapcsolatosan várhatóan további egyeztetéseket eredményez - tették hozzá.

A csütörtöki - az egészségügy államtitkárság szerint - "konstruktív légkörű megbeszélésen" a közétkeztetésben érintettek számos képviselője vett részt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Közétkeztetők Szövetsége korábbi számításai szerint ugyanakkor a napi háromszori étkezésért a bölcsődékben 565 forintot, óvodákban 660 forintot, az iskolákban 663 forintot kellene fizetni átlagosan - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?