Tizenhat szabolcsi településen nincs tanítás

MTI
2013. március 18. 11:03

Tizenhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település huszonhárom oktatási-nevelési intézményében rendeltek el tanítási szünetet hétfőn az önkormányzatok - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

Tóth Gabriella elmondta: a szünetet azért kellett elrendelni, mert a települések többségében még mindig nincsen áram.

Kótaj, Napkor, Sényő, Biri, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Tiszarád, Beszterec, Demecser, Székely, Tiszatelek, Paszab, Tiszabercel, Buj és Gávavencsellő iskoláiban és óvodáiban lépett érvénybe az intézkedés. A tanítási szünetet egyelőre hétfőre rendelték el az önkormányzatok, de elképzelhető, hogy az intézkedést - az áramhálózat helyreállításáig - egyes településeken meghosszabbítják.

A szünetet egyébként a megyei védelmi bizottság elnökének ajánlására, saját hatáskörükben rendelhetik el az érintett önkormányzatok - tette hozzá.

Az áram nélkül maradt települések száma közben tovább csökken a megyében, hétfő reggelig 44 településen nem volt szolgáltatás, ezek közül 14 részlegesen volt ellátatlan. Azokról a helyekről, ahol már visszakapcsolták az áramot, átszállítják az aggregátorokat a még áram nélküli településekre. Az E.ON négy nagyteljesítményű aggregátora egy járási hivatal, egy vízműtelep, valamint két tanya áramellátását biztosítja - közölte Tóth Gabriella.

Mint azt a hivatalvezető elmondta, kilenc településen mintegy ötezer embernek biztosít napi kétszeri meleg étkezést és meleg teát hétfőn a Magyar Honvédség, amely a helyreállítási munkálatokban hat lánctalpas járművel segíti az áramszolgáltató munkáját.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 65 melegedőhelyet a rendkívüli időjárás kezdete óta összesen 782-en keresték fel, az elmúlt huszonnégy órában 17 embert helyeztek el bennük - tette hozzá Tóth Gabriella.

A megye területén nincsen lezárt útszakasz, a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint a Záhony-Nyíregyháza szakaszon, a felsővezeték áramellátásának problémája miatt késnek a vonatok.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?