2020. szeptember 30. szerda Jeromos

75 ezer magyar csak párszáz forint nyugdíjemelést kap: mások több tízezret


70-75 ezer magyar nyugdíjas csak párszáz forintos emelést kap, hiszen csak 70 ezer forint alatti járandóságban részesülnek.

Novemberben 2,6 millió ember részesül visszamenőleges nyugdíjemelésben, amelynek átlagos, egyszeri összege 20 ezer forint. Farkas András nyugdíjszakértő az ATV Start című műsorában ennek kapcsán azt mondta: ez a beépülő nyugdíjemelésnek az összege, csak mivel januártól októberig eltelik 10 hónap, ezért a 10 hónapra vonatkozó emelést egyben odaadják, de a novemberi nyugdíj már emelt összegben fog érkezni.

A januári nyugdíjemelés 2,8 százalék volt, azonban az új adat, ami a nyugdíjas fogyasztói árindex növelését mutatja 4,3 százalék, 1,5 százalékkal magasabb, mint a januári emelés mértéke. Farkas nagy hibának tartja a nyugdíjemelésben azt, hogy akinek alacsony a nyugdíja, néhány száz forintot kap, míg a magasabb nyugdíjjal rendelkezők akár több tízezer forintot.

70 ezer forint alatti nyugdíjat kap körülbelül 70-75 ezer ember. Igaz, hogy ezek között olyan ember is van, akik több országból szereztek nyugdíjjogosultságot, és az Európai Unió megállapítási procedúrája alapján Magyarországon csak résznyugdíjat kap

- mondta a szakember.

Ez is érdekelhet:

Címlapkép: MTI

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó