-1 °C Budapest
Budapest, 2021. november 26.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban 2021. november 26-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Itt van Orbán Viktor bejelentése: emelkedik a 13. havi nyugdíj összege

2021. december 10. 08:03

Orbán Viktor nyugdíjemelést jelentett be ma reggel a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A műsorban a kormányfő a gyermekek oltási tervéről is beszélt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Orbán Viktor azt mondta, a nyugdíjasokkal pontosan kell elszámolni. Éppen ezért mivel jövőre magasabb lesz az infláció, mint amit a kormány júliusban számított. Így született meg az 5 százalékos emelésről szóló döntés – jelentette ki interjúja elején Orbán Viktor. 

A kormányfő ezután azt ecsetelte, nem kell módosítani a 3% helyett 5%-os nyugdíjemelés miatt a 2022-es költségvetést. Mivel veszélyhelyzet van, a költségvetés egyes részeinek módosításához nem szükséges parlamenti jóváhagyás – magyarázta a kormányfő, aki azt is elárulta, hogy már meg is jelent az ezzel kapcsolatos rendelet.

– tette hozzá a miniszterelnök.

Ezután a gyermekek oltási programjára térve elmondta: a gyermekek (5-11) oltására 69-70 ezer vakcina érkezik a következő napokban, az oltásuk pedig oltópontokon és gyermek háziorvosoknál zajlik majd december 15-től. Nem okozunk kárt a gyermekeinknek, ha beadatjuk az oltást - szögezte le Orbán Viktor.

A járványhelyzetről a kormányfő elárulta, az operatív törzs hajnali jelentése alapján 6939 főre csökkent a kórházi ápolást igénylő covidos betegek száma. Megint vesztettünk viszont 166 embert - tette hozzá. De jó hír, hogy tegnap 51660 oltást vettek fel, amiből 42453 harmadik oltás volt. A negyedik hullám alakulásáról azt mondta, bár a helyzet inkább javul, a szakértők szerint a hullám csúcsán vagyunk, "talán már lefelé jövünk, de csak az oltás segít".

Ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva, akkor nagykarácsonyunk. Ha nem akarunk félelemben ülni szenteste az ünnepi asztalnál, akkor oltsuk be magunkat.

-mondta a miniszterelnök a karácsonyi várakozásokról
 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?