21 °C Budapest
Vallott a magyar nyugdíjas: ezért árulja a rezsiutalványait

Vallott a magyar nyugdíjas: ezért árulja a rezsiutalványait

2019. szeptember 17. 09:30

Sokan nem tuják felhasználni, így inkább értékesítik a rezsiutalványaikat, ám az ország szegényebb részein mégnagyobb a baj. A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint ugyanis uzsorások csapnak le a jogosultak 9000 forintos utalványaira.

Bár nemrég kapta meg az utalványait, de fogalma nincs mihez kezdjen velük, ugyanis otthona távfűtéssel rendelkezik - mondta egy nyugdíjas az ATV híradójának. A műsorban elhangzott: sok jogosult azért hirdeti apróhirdetési oldalakon a rezsiutalványt, mert nem tudja azt felhasználni, vagy nem jutnak el a szolgáltatóhoz, hogy érvényesíthessék a támogatást.

Egy hirdetőt telefonon értek el:

az alapötlet talán az, hogy nem sokat érünk vele. Tehát már akinek ennyi a rezsije, az szerencsés ember, de gyakorlatilag én mindegyik számlámat be is fizettem, de még ha most fizetném be, akkor is jelentősen ki kell pótolni

- mondta a nyugdíjas.

A csatornának nyilatkozva a Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály pedig arról beszélt, hogy az ország szegényebb részein uzsorások szedik el a legszegényebbek utalványait a tartozásaik fejében, és ők teszik azokat pénzzé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezek az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik. Mi konkrétan háromról tudunk, akik név szerint és településről is, de ismerve a vidék kiszolgáltatottságát, azt hiszem, ez 50-60-100 ember is lehet ilyen helyzetben

- jelentette ki Karácsony Mihály.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 12. 11:55