34 °C Budapest
Nem jelent érdemi segítséget a nyugdíjprémium

Nem jelent érdemi segítséget a nyugdíjprémium

2017. szeptember 26. 10:00

Idén először kaphatnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára nyilatkozata szerint - írja a 24.hu. A szakértők azonban úgy gondolják, hogy ez pont a valódi rászorulókon nem segít.

Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár azt nyilatkozta, hogy idén először kaphatnak nyugdíjprémiumot a nyugdíjasok. A kifizetés akkor valósulhat meg, ha az éves gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, valamint teljesül az államháztartás tárgyévi egyenlegcélja.

Simonovits András nyugdíjszakértő elmondta, hogy a nyugdíjprémium kifizetését törvény szabályozza, tehát ez egy kötelesség, és nem pedig valamiféle extra jutalom. Ugyanakkor nem tartja jó megoldásnak, mivel a törvény arányos elosztásról rendelkezik, így a kispénzű nyugdíjasok 3-4 ezer forint egyszeri összeget kaphatnak, míg a 600 ezer forintot kapó nyugdíjas megkaphatja a 80 ezer forintnyi törvényi maximumot is.

Matits Ágnes közgazdász, nyugdíjszakértő azt is elmondta, hogy utóbbira jóval kevesebb példa van, mivel a magyarországi nyugdíjasoknak csupán a 6 százaléka kap 200 ezer forint feletti öregségi nyugdíjat. Az átlagnyugdíj havi 113 ezer forint.

A két szakértő egyetértett abban, hogy jobb megoldás lenne a prémiumra rendelkezésre álló pénz egyenlő összegben való szétosztása a nyugdíjasok között.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04