18 °C Budapest
Forradalmi változás jöhet a nyugdíjasok életében

Forradalmi változás jöhet a nyugdíjasok életében

2017. május 10. 15:31

A kedden este benyújtott törvénymódosító javaslat célja, hogy az aktív, még dolgozni kívánó, idősebb korosztály számára is foglalkoztatási esélyt, lehetőséget teremtsenek.


A parlament.hu-n már elérhető a dokumentum, amely szerint a közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagjainak legalább 90 százaléka nyugdíjas, és amelynek célja, hogy tagjai, illetve a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerőpiaci reaktivizálást biztosítson.

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet tehát a munkaerőpiacon még aktív időskorúak számára újbóli munkát, foglalkoztatást lenne képes biztosítani, tisztességes jövedelem mellett, járulékkedvezményekkel. A tagoknak alapításkor, illetve belépéskor vagyoni hozzájárulást kellene vállalniuk, a szövetkezet eredményes gazdálkodása esetén pedig a megkeresett pénzt közösségi alapba tennék.

Ezt a nyugdíjas tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni - derül ki a dokumentumból.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?