27 °C Budapest
Ennyivel kap több nyugdíjat jövőre Nagy Feró, Koós és Aradszky

Ennyivel kap több nyugdíjat jövőre Nagy Feró, Koós és Aradszky

2016. augusztus 11. 11:03

Jövő év januárjától 0,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ezzel a jelenlegi átlagnyugdíj összege 986 forinttal fog nőni. De mennyivel kaphatnak majd többet a magyar celebnyugdíjasok?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még tavasszal jelentette be, hogy a költségvetés elkészítésekor 0,9 százalékos inflációval számolnak, ezért a nyugdíjak reálértékének megőrzése érdekében jövőre a nyugdíjak is 0,9 százalékkal emelkedhetnek. Ez pedig azt jelentené, hogy a jelenlegi öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintról 110 547 forintra emelkedne.

Magyarországon a jelenlegi szabályok értelmében a nyugdíjakat minden év január hónapjától az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni. Ezt hívjuk inflációkövető emelésnek. (Az infláció a pénz vásárlóerejének romlását jelenti.) Ezért várható, hogy 2017-ben 0,9 százalékkal nőnek majd a nyugdíjak.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2017. januárjában minden érintettet levélben személyre szólóan fog értesíti a jövő évi emelésről és arról is, hogy a folyósított összegből milyen jogcímen és milyen mértékben történik levonás.

Az emelést minden nyugdíjas vagy egyéb ellátásban részesülő megkapja, nem kell hozzá külön kérelmet benyújtani.

Mennyivel kapnak többet jövőre a hírességek?

A nyugdíjas hírességek egymás után mesélnek arról, hogy mennyire alacsony nyugdíjat kapnak. A legtöbben nem is igazán tudják elképzelni, hogy mi lenne, ha nem kapnának még most felkéréseket és nem tudnának dolgozni, vagy esetleg ne takarékoskodtak volna korábban.

Nagy Ferónak a nyugdíja az idei évben is csupán 41 000 forint havonta, ezért számára az emelés nem lesz túl nagy összegű, összesen 369 forinttal visz majd neki többet a postás. De Aradszky Lászlónak és Koós Jánosnak sem emelkedik 500 forintnál sokkal többel a nyugdíja jövőre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos a takarékoskodás

A hírességek nyugdíjával kapcsolatban egy dolog biztos: csak olyan jövedelmek után kapnak nyugdíjat, ami után fizettek társadalombiztosítási (TB) járulékot. Feltételezhetjük azonban azt, hogy a sztárok nem kerestek olyan keveset, mint amennyi után most nyugdíjat kapnak.

Igazán nehéz helyzetben azok vannak, akik a minimálbér szintjén kerestek, és esélyük sem volt a takarékoskodásra, ráadásul egyéb jövedelmük sem volt. Ez a probléma pedig sokakat érint (ma is), ennek gyökerei pedig a nagyon alacsony bérekre és a fekete - és szürkegazdaságra vezethetők vissza.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?