16 °C Budapest

Csak ennyi az ismert magyar zenész nyugdíja? Ez komoly?

Pénzcentrum
2014. július 6. 12:22

Mindössze 27 ezer forint a nyugdíja Zeffer Andrásnak, a P.Mobil és a Mobilmánia 55 éves billentyűsének.

A hazai rockzene meghatározó alakját nem zavarja, hogy csak jogdíjakból származó szerény bevétellel tud hozzájárulni családja havi költségéhez - írja a Blikk.

FRISS! Az Ötöslottó és a Hatoslottó nyerőszámai a 27. héten - KATTINTS!

"A 27 ezer forintos nyugdíjam épp arra elég, hogy a gyógyszereimet és a kiegészítőket kifizessem" - mondta a lapnak a zenész, akinél akinél nyolc éve állapítottak meg leukémiát. Csodákkal határos gyógyulásáról Őssejt & Rock And Roll címmel könyvet is írt.

"A fellelhető kimutatások alapján ennyi a járandóságom. A múlt rendszerben az Országos Rendező Iroda, az ORI tőlem is rendszeresen vonta a juttatást, de ezek a papírok elégtek. Csak a zenész szakszervezeti tagkönyvem maradt meg. Nem tudom, hová tűnt az a rengeteg pénz, amit én és kortárs zenész kollégáim a 80-as évektől több évtizeden keresztül fizettünk a nyugdíjunkra. Ezek az összegek akkor félhavi fizetésnek feleltek ám meg" - mondta a Blikknek Zeffer András.

Kiderült, mikor fogják a devizahiteleket forintra váltani - KATTINTS!

Nem kell rocksztárnak lenned, hogy takarékoskodj nyugdíjas éveidre

A magyar nyugdíjrendszerre jelentős terhet tesz a születéskor várható élettartam növekedése, illetve a nyugdíjba vonuláskor várható élettartam radikális növekedése. Többek között ez is hozzájárul ahhoz, hogy a rendszer reformra szorul. Egyelőre nem lehet azt tudni, hogy milyen módon fognak változni a nyugdíjak, de valószínűleg negatív irányba változik a rendszer. Így érdemes megtakarítani azért, hogy kisebb mértékben függjünk az állami nyugdíjtól.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Mi a legjobb módja annak, hogy nyugdíjra takarítsak meg?

Rengeteg pénzügyi termék közül tudunk választani, ha körülnézünk a pénzintézetek ajánlatai között, azonban három terméktípus kiemelkedik a mezőnyből. Ez a három a

A célzott előtakarékossághoz azért ezek a legjobb termékek, mert mind a három termék esetén élhetünk 20 százalékos személyi jövedelemadó (SZJA) jóváírással. Ez a kedvezmény így jelentős többletet jelent megtakarításaink növekedésében, ezért ez a három legjobb pénzügyi termék arra, hogy nyugdíjra tegyünk félre.

Több fontos szempont van, ami mentén dönteni érdemes, az egyik legfontosabb az, hogy mennyi kedvezményt használnánk ki. A visszaigénylés szempontjából ugyanis jelentős különbségekkel találkozhatunk. A NYESZ -en évente "csupán" évi 100 ezer forintnyi jóváírást lehet érvényesíteni (aki 2020-ig eléri a nyugdíjkorhatárt, az 130 ezret), míg a nyugdíjbiztosítás esetén évi 130, az ÖNYP esetén pedig 150 ezer forint az évente visszaigényelhető összeg. Ez 500 ezer forint éves befizetés esetn okozhat gondot.

Bővebben: Kaphatsz sokkal több nyugdíjat is: 30-40 milliód lehet - KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?