14 °C Budapest

Megdöbbentő vallomás: nem jut hozzá örökségéhez Vajna Tímea

2019. július 31. 12:31

Vajna Tímea január 20-a óta maradt egyedül a gyásszal, anyagi problémákkal és a nagy és nem feltétlenül jóindulatú médiafigyelemmel. Férje halála óta most először adott interjút, eddig ez elől teljesen elzárkózott a gyász miatt. Most viszont szeretett volna beszélni a lelki kálváliájáról, és hogy hogy telnek a hétköznapjai.

Vajna Tímea a férje halála óta először interjút adott a TV2 Tények Plusz című műsorának. Beszélt arról, hogy az utóbbi időben már látszott, hogy Andy Vajna életmódja nem tesz jót az egészségének, elmesélte a tragédia körülményeit, és azt is, hogyan boldogul: hiszen az örökséghez továbbra sem jutott hozzá. Az interjúban Timi azt mondta, már az utóbbi 2-3 évben érezte, hogy Andy egészsége nem a legjobb: magas volt a vérnyomása, a vércukorszintje, és már a járás is nehezére esett:

A moziszobából a konyhába alig tudott néha átbotorkálni.

Hiába fogadott szakácsot, személyi edzőt, Andy Vajna nem akart változtatni az életmódján. Amikor tavaly márciusban rosszul lett, az orvosok megmondták neki, hogy bele is halhatott volna, azonban ez sem hatott rá. Vajna Tímea elmondása szerint csak egy hétig hagyta abba a szivarozást, aztán ugyanúgy folytatta, és az evés szeretete sem segített:

Az volt a baj, hogy mindig éjféltől reggel 6-ig evett.

Andy Vajna halála előtt még közös utazást terveztek Franciaországba, azonban másként alakultak a dolgok, és Timi egyedül utazott el, férje pedig üzleti teendőkre hivatkozva otthon maradt.

Még aznap este beszéltünk. Este 10 órakkor telefonon és nagyon jó kedve volt, nagyon kedves volt velem. Tényleg, egyszerűen csupaszív volt a telefonban, jó kedve volt, mondta, hogy itt vannak a barátok

- mesélt az özvegy a férje halálának estéjéről. Valószínű, hogy Andy Vajna éjfél körül lefeküdni készült, vagy már lefeküdt, viszont nehezen kapott levegőt, és az ágyától elindult az asztalhoz, ahol a gyógyszereit tartotta. Azonban közben eszméletét vesztette, és rosszindulatú kamraremegés következtében beállt a szívelégtelenség. Timi sokáig nem tért magához a sokkoló hírtől:

Borzasztó volt, mert vagy két-három napig hallottam egy hangot, hogy Timi segíts, segíts, nem akartam elmenni.

Vajna Tímea bevallotta, hogy magát hibáztatja, amiért elutazott. Ahogy másnap reggel férje titkárnőjéről értesült a tragédiáról, azonnal repülőre ült. Azon fohászkodott, hogy Andy vigye magával, mert ő sem akart így élni: az első két hétben borzasztóan fájt a szíve, "olyan volt mintha valaki szorítaná". Timi elmondása szerint levegőt sem kapott, de aztán családja megnyugtatta, hogy csak a stressz és a gyász miatt érzi így magát. 

Van ilyen összetört szív szindróma, és azt hittem, hogy tényleg valami van a szívemmel.

Nagyon sok olyan pillanata volt az özvegynek, amikor úgy érezte, hogy ezt nem bírja tovább csinálni. Amikor bement Andyhez a patológiára elbúcsúzni, az nagyon nehéz döntés volt, de segített neki lelkileg, hogy el tudott búcsúzni tőle. Vajna Tímea most egyedül lakik a hatalmas házban, a rengeteg emlékkel. Csak nyugtatóval tud elaludni. Andy halála óta sokszor vadidegenek csengettek be hozzá, autók parkoltak a ház elé, és figyelték. Az özvegy már azt gondolta, hogy meg akarják ölni, mert lenne olyan, akinek érdekében áll. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az is sokként érte, hogy Andy Vajnát még a temetése előtt is ki akarták rabolni: a patológiára Timi bevitte a ruhát a szertartáshoz: férje kedvenc öltönyét, cipőjét, övét. Az öv azonban eltűnt. 

Súlyos anyagi problémákkal is meg kell küzdenie Vajna Tímeának

Andy nem készült fel rá, hogy bármikor meghalhat ilyen korán, de minden úgy van kialakíthat, hogy nem biztos hogy én hozzájutok, akár egy fillérhez sem.

Az özvegy most nehezen él meg: a fánkbolt bevételein túl el kellett adnia pár bútordarabot, lámpákat, a zongorát, a mozirendszert, hogy meg tudjon élni. A fánkbolt forgalma sem volt jó a hőség miatt, de egyre javul. 

Ott is kiloptak mindent a pénztárból.

A gyémántüzletről Vajna Tímea azt mondta, hogy ott is egy tolvaj volt Andy munkatársa. Hiába mondta a férjének, hogy ne üzleteljen ilyen emberekkel, kölcsönadott neki, amit az özvegy szerint soha nem fog visszafizetni. Azt nem tudni, Timi mikor juthat hozzá az örökséghez, mert több évig is elhúzódhat, mire az ügyvédek átlátják a sok vállalkozás felépítését, és kiegyeznek az egykori cégtársakkal. Vajna Tímea próbálja túltenni magát férje halálán, de az anyagi gondok, és a különböző támadások, amelyek érik nagyon megnehezítik a dolgát. Zárásként elmondta:

Ha Andy akár egy napra visszajöhetne, mindent azonnal rendbe tenne, és kiosztana mindenkit, aki rosszul bánt a feleségével.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm