Asian woman are sitting at their desks at home trading stocks or cryptocurrency. In the living room at home. People handling various aspects of their finances from home. Depicts TradingView financial market chart.

Komoly változás közeleg a magyar tőzsdén: hamarosan megszűnnek ezek a forintalapú részvények

2023. február 7. 18:32

A Graphisoft Park SE részvényeivel február 15-től kezdődően euróban kereskednek majd a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a pénznem-váltás miatt február 13-án és 14-én felfüggesztik a papír kereskedését a tőzsde hétfői határozata értelmében.

A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint az ingatlanfejlesztő november 29-i ülésén döntött arról, hogy kérelmezi a nyilvános piacra bevezetett részvényeinek forint helyett euróban történő kereskedését.

Annak érdekében, hogy a forintban megkötött ügyletek elszámolása akadálymentesen teljesüljön, a BÉT a Keler KSZF Zrt.-vel egyeztetve úgy döntött, hogy az elszámolási időszakra felfüggeszti a részvények tőzsdei kereskedését - írták a közleményben.

Közölték, hogy a kereskedési szabályok szerint a Graphisoft Park törzsrészvényeire vonatkozó le nem járt, illetve törlésre nem került ajánlatokat a február 13-i tőzsdenap kezdetekor törlik.

A Graphisoft Park részvényeinek február 15-i referencia és bázisárát a február 10-i záróár és a február 14-i hivatalos, a Magyar Nemzeti Bank által publikált euróárfolyam figyelembevételével határozzák meg. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára pénteken 3160 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3930 forint, a legalacsonyabb 3070 forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?