19 °C Budapest
Pile of Hungary Forint banknotes and coins money cimlapi

Szorult helyzetben Damu Roland: gyógyszerre, lakbérre sincs pénze, a Facebookon kér segítséget

2021. november 5. 15:42

Ismét pénzt kér követőitől Damu Roland. A korábbi színész a Facebook-videójában azt mondta, továbbra sem tud dolgozni a betegsége miatt, a számlákat viszont fizetnie kell.

Szorult helyzetbe került Damu Roland, aki még szeptemberben számolt be arról, hogy a betegsége miatt nem tud dolgozni menni, emiatt súlyos anyagi problémái vanna. Már akkor is arra kérte a követőit, aki teheti, utaljon pénzt a számlájára, egyik legújabb bejegyzésében pedig még egy segítségkérést tett közzé.

Damu a Facebookon megosztott videójában elárulta, bármennyire is szeretne újra dolgozni menni, továbbra is tüdőgyulladással, kétoldali mellhártyagyulladással, valamint gégegyulladással küzd.

Erre azért van szükség, hogy ki tudjam fizetni az albérletemet, a gyógyszeremet, a telefonszámlámat és mindent, ami egyébként a hétköznapi megélhetéshez szükséges. Ez nem kötelező, tehát nem lejmolok, nem kuncsorgok, nem könyörgök, hanem tisztelettel kérek és kérni nem szégyen.

- mondta a színész, aki bízik benne, hogy maradt még egy kis maroknyi csapat, akik most összefognak érte.

Nagyon-nagyon fontos lenne, tényleg nagyon kellene most a segítség. Én sosem engedném el senkinek a kezét, mert pontosan tudom, milyen az, amikor nekem kell az, hogy valaki megfogja a kezemet. Ha szidni, ha átkozni, ha bántani, ha sértegetni akarsz, akkor ne tedd, mert magadnak sem használsz, mert csak porig alázod magad vele, az egészségi állapotomnak pedig leginkább nincs erre most szüksége. Olyan emberekre van szükségem, akik mellettem vannak, akik segítenek, kitartanak mellettem, ezért kérem további segítségeteket

- fogalmazott Damu Roland.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakosság felének semmi megtakarítása nincs

Szakértők szerint a család anyagi biztonsága érdekében mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja 3-6 havi megélhetési költségeit. Sőt, egyesek 12 havi költségben határozzák meg az optimális vésztartalék mértékét. A vésztartalék javasolt nagysága természetesen függ a kiadásaid nagyságától, az eltartott családtagok számától, illetve attól, mennyire biztos és stabil az állásod, valamint van-e, és mekkora a hiteltartozásod.

A pénzügyi tanácsadók javaslata ráadásul nem csak üres frázis, se nem a pénzintézetek marketingfogása; bármikor jöhet ugyanis egy olyan pénzügyileg (is) megterhelő élethelyzet, amit csak a megspórolt összeg felélésével vészelhetünk át. A teljesség igénye nélkül, ilyen élethelyzet lehet: ha elveszítjük az állásunkat, ha tartósan megbetegszünk, vagy például, ha elromlik az egyik háztartási gépünk.

A magyarok fele hamar bajba kerülne, ha egyik pillanatról a másikra keresőképtelenné válna. A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása, derült ki korábban a Cofidis Hitel Monitor felméréséből. Mint írták, a nők 61 százalékának tíz éve sem volt és most sincs spórolt pénze, szemben a férfiak 39 százalékával.

A magyarok döntő többsége egyébként nem erre számított, amikor tíz évvel ezelőtt elképzelte, milyen lesz a pénzügyi helyzete ma. Csupán 17 százalékuk állítja, hogy bejöttek a várakozásai, 28 százalék jobbnak érzi az anyagi körülményeit, az emberek közel fele pedig csalódott: rosszabbul alakulnak a pénzügyeik, mint ahogyan azt egy évtizede tervezték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. augusztus 10. 20:59
Rendszeresen beszélek emberekkel, akik vállalkozni szeretnének, mert vagy túl keveset keresnek, vagy...
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 14:34
Milyen a kínaiak élete? Esznek és dolgoznak. Ezt már oly sokan kérdezték tlem, és én mindig ezt vála...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?