6 °C Budapest
Fellendülő ingatlanpiaci hozamok az Ön számára is elérhetően (x)

Fellendülő ingatlanpiaci hozamok az Ön számára is elérhetően (x)

Pénzcentrum
2014. november 3. 11:36

Ingatlanbefektetés minimális tőkével, egyszerűen.

Egyre többet olvashatunk a hazai ingatlanpiac fellendüléséről, de kevés szó esik arról, hogy a kecsegtető hozamokból a lakossági befektetők hogyan részesedhetnek.

2014-ben az ingatlanpiaci mutatatók egyre jobb képet festenek, a hazai ingatlanpiaci aktivitás élénkülni látszik, a bérbe adottság és a bérleti díjak emelkedésnek indultak, az ingatlanpiaci tranzakciókat figyelembe véve pedig egyre inkább érezhető, hogy a lakossági és az intézményi befektetők körében is lassacskán visszatérőben van a bizalom. Az alacsony kamat- és hozamkörnyezetben az ingatlanok kiváló befektetési lehetőséget kínálnak, alacsony vételáron lehet hozzájuk jutni, a növekvő bérleti díjak pedig versenyképes hozamokkal kecsegtetnek.

A kisbefektetők számára azonban egy közvetlen ingatlanbefektetés nehezen valósítható meg, hiszen nem biztos, hogy rendelkezésre áll a jó minőségű ingatlanhoz szükséges a vételár, illetve a hosszadalmas vételi, majd eladási procedúra, az ingatlan karbantartásával kapcsolatos feladatok ellátása is akadályokba ütközhet. A lakossági ingatlanalapok ezeket a problémákat áthidalva megoldást nyújtanak azoknak, akik hisznek az ingatlanpiaci fellendülésben, de megtakarításaikat nem szeretnék hosszú évekig egy ingatlanban tartani.

Felismerve ezt a trendet, a Diófa Alapkezelő Zrt. 2014 márciusában hozta létre a ma már széles körben elérhető Magyar Posta Takarék Ingatlan Alapot. A lakosság számára értékesített ingatlanalapok a válság előtt kiszámítható, stabil hozamukkal rendkívül népszerű befektetési formának bizonyultak. A 2008-2009-es világméretű válság negatívan érintette az alapokat, hiszen az ingatlanbefektetések magas aránya miatt a lakossági kisbefektetők hirtelen, nagyarányú pénzkivonási igényét nem tudták veszteségek nélkül teljesíteni. Tanulva a régi ingatlanalapok válság előtt elkövetett hibáiból, a Diófa Alapkezelő kiemelten figyel arra, hogy az általa kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap portfóliójában mindig legyen közel 50% biztonságos, likvid eszköz, így biztosítva azt, hogy a kisbefektetők maximális rugalmasság mellett férhessenek hozzá megtakarításaikhoz.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap befektetési célpontjai olyan stabil jövedelmet biztosító ingatlanok, amelyek kiváló műszaki állapotban vannak, jó elhelyezkedésűek és hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkeznek, mint például multinacionális hátterű bérlőkkel rendelkező irodaházak és központi fekvésű kiskereskedelmi áruházak. A stabil bevétel mellett ugyancsak kiemelt szempont, hogy a kiválasztott ingatlanok értéke a jövőben növekedjen. Az Alap 2014 márciusi indulása óta versenyképes hozamot nyújt, a teljesítmény további fokozása érdekében a jövőben az elsődleges cél a közvetlen ingatlankitettség növelése.

A termékstruktúra kialakításakor az Alapkezelő kiemelten figyelt arra, hogy a kisbefektetők igényeinek megfelelő, rugalmas vételi ás visszaváltási időket alakítson ki, így a piacon egyedülálló módon a befektetők aznapi elszámolással juthatnak hozzá befektetett pénzükhöz.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap az ország számos pontján elérhető a Magyar Posta Befektetési Zrt., az FHB Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. hálózatában.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 10. 19:16