16 °C Budapest

Figyelem! Változhatnak a TBSZ szabályai

Pénzcentrum
2013. november 8. 09:02

A költségvetési bizottság módosítani kívánja a tartós befektetési szerződésekről szóló törvényt, a javaslat szerint a TBSZ-eket vándorolhatóvá tennék, vagyis évente egyszer lehetővé válna a TBSZ-en lévő pénz és/vagy pénzügyi eszköz áthelyezése egy másik szolgáltatóhoz, méghozzá az adókedvezmény fenntartásával. A módosítást még nem fogadták el, ahogy a részletszabályokat illetően is nagyon sok kérdés nyitott még - írja a Portfolio.hu.

A tartós befektetési számlák szabályozására vonatkozó módosító indítványt nyújtott be a költségvetési bizottság, amely nagyon fontos ponton nyúlna bele a rendszer működésébe - írja a Portfolio.hu. A szabályozás jelenleg úgy szól, hogy a TBSZ egy adott szolgáltatóhoz kötődik, és ahol az ügyfél megnyitotta, amellett a szolgáltató mellett kell kitartani a lekötési időszak alatt, és csak speciális esetben lehet a számláról kivenni pénzt.

A mostani javaslat szerint ezzel szemben évente legfeljebb egyszer lehetővé válna az, hogy a lekötési időszak megszakítása nélkül (vagyis az adókezdezmény fenntartása mellett) a számlán tárolt pénzügyi eszközt, pénzeszközt egy másik befektetési szolgáltatóhoz vagy hitelintézetnél nyitott TBSZ-re vihesse át az ügyfél.

A Portfolio.hu szerint a módosító indítványt még nem fogadták el, ráadásul számos részletkérdést még tisztázni kell, ami főként a pénzügyi eszközök transzferálhatóságához kötődik.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?