24 °C Budapest

Tarolt a sikertermék: erre haraptak az ügyfelek 2010-ben

2010. december 29. 20:02

"Az év végéhez közeledve most már egyértelműen elmondható, hogy az idén indult tbsz beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen több tízezren éltek a lehetőséggel, és nyitottak tartós befektetési számlát. Emellett, részben a tbsz hangsúlyos kommunikációja miatt, részben pedig a magánnyugdíjpénztárakat érintő módosítások miatt a nyugdíj-előtakarékossági számla kedveltsége is jelentősen megugrott a hazai lakosság körében" - összegezte a tapasztalatokat Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Az elmúlt esztendő befektetési szempontból nagyon változatosan alakult, azonban ezen belül is különösen nagy figyelem irányult az idén debütáló tartós befektetetési számlára.


Zobor Zsuzsanna

"Azt hiszen nem csak mi magunk, de az egész befektetési szakma kíváncsian figyelte, hogyan alakul ennek az új, adózási szempontból igen kedvező megtakarítási lehetőségnek a sorsa. Mint ahogyan azt év közben többször is hangsúlyoztuk, a tbsz jelentősége abban rejlik, hogy a felhalmozási évet követő harmadik lekötési év után a fizetendő kamatadó már csak 10%, az ötödik év után pedig egyáltalán nem kell kamatadót fizetni, miközben a számlán tartott összeget tetszőlegesen lehet felhasználni befektetési eszközök - kötvények, részvények vagy befektetési jegyek - vásárlására. Az első év tapasztalatai azt mutatják, hogy az ügyfelek ezek közül a lehetőségek közül leginkább a befektetési alapokat részesítették előnyben, hiszen a tbsz értékpapír számlán elhelyezett megtakarítások döntő részét, mintegy 88%-át befektetési alapokban helyezték el. Ez természetesen nem véletlen, hiszen úgy véljük, a 3-5 évre elhelyezett megtakarításoknál így érhető el biztonságosan a legnagyobb hozam" - mondta el Zobor Zsuzsanna.

"Miközben az év során több ezer ügyfelünk helyezett el megtakarítást tartós befektetési számlán, azt tapasztaltuk, hogy a magánnyugdíjpénztárakat érintő változások, és ezzel összefüggésben az öngondoskodás egyre hangsúlyosabbá válásának hatására a másik, hosszú távú befektetésekhez ajánlott számlatípus, a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) is egyre népszerűbb lett: idén közel annyi megtakarítást helyeztek el nyesz számlán ügyfeleink, mint amennyit a nyesz indulása óta eltelt 4 év alatt. Mivel mind a tbsz, mind a nyesz a hosszú távú megtakarításról, és különösen a nyesz az öngondoskodásról szól, ezért örülünk annak, hogy a hazai háztartások megtakarításai elmozdultak ebbe az irányba. Sőt, azt várjuk, hogy az előttünk álló évben a hosszú távú megtakarítások még inkább előtérbe helyeződnek, amit mi magunk is támogatunk olyan formában, hogy már az idén sikerült olyan alapot indítanunk, amelynek kibocsátása és futamideje kifejezetten a tbsz-hez igazodik, ezt a trendet pedig a jövő évben is folytatni kívánjuk az új alapjaink bevezetésénél" - hangsúlyozta a szakértő.

Támogatott spórolás: így tehet félre a magyar 2011-ben

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?