18 °C Budapest

Év végi betétakciók: 8 százalék feletti kamatok

2010. december 14. 09:02

A jegybanki alapkamat emelésnek hatására egyes betétakciók már nyolc százalék feletti kamatot hoznak - írja a Világgazdaság.

Az Erste kamatbiztos betétje például három hónapos futamidőre 8,5%-ot hoz, amennyiben az ügyfél minimum százezer forinttal növeli megtakarításai összegét. A Citibanknál 8,25%-os betétkamatot érhetnek el a kliensek egyéb befektetési termékekkel kombinálva. A CIB Banknál is található három hónapos futamidejű 8%-ot hozó betét.

Az MKB-nál a Hozamtrió kombináció fizeti a legnagyobb kamatot a betéti részre, egy változó kamatozású kötvény és egy hozamgarantált befektetési alap jegyzése mellett 8,88 százalékos kamatot érhetnek el az ügyfelek éves szinten.

Vannak pénzintézetek ahol le sem kell kötni a pénzt a magas kamat eléréséhez. A K&H-nál a megtakarítási számla 7%-ot, az AXA-nál a látra szóló VIP betét EBKM-je most 7,1 százalékot hoz.

A tartós befektetési számla (tbsz) a másik slágertermék az akciós betét mellett. A tbsz legnagyobb előnye, hogy amennyiben a tulajdonos öt éven keresztül nem nyúl hozzá megtakarításához akkor kamatadómentessé válik a hozama, és 3 év után is csak tíz százalékos kamatadót kell megfizetnie annak, aki nem tudja megvárni az 5 éves futamidő végét. A tbsz-nek két fajtája van, az egyikre bankbetét, míg a másikra értékpapírok tehetők, mindkettő esetében számos akció található jelenleg a bankoknál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábbi Pénzcentrum.hu összehasonlítás:Forintbetét-körkép: 2010 november

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24