Év végi betétakciók: 8 százalék feletti kamatok

2010. december 14. 09:02

A jegybanki alapkamat emelésnek hatására egyes betétakciók már nyolc százalék feletti kamatot hoznak - írja a Világgazdaság.

Az Erste kamatbiztos betétje például három hónapos futamidőre 8,5%-ot hoz, amennyiben az ügyfél minimum százezer forinttal növeli megtakarításai összegét. A Citibanknál 8,25%-os betétkamatot érhetnek el a kliensek egyéb befektetési termékekkel kombinálva. A CIB Banknál is található három hónapos futamidejű 8%-ot hozó betét.

Az MKB-nál a Hozamtrió kombináció fizeti a legnagyobb kamatot a betéti részre, egy változó kamatozású kötvény és egy hozamgarantált befektetési alap jegyzése mellett 8,88 százalékos kamatot érhetnek el az ügyfelek éves szinten.

Vannak pénzintézetek ahol le sem kell kötni a pénzt a magas kamat eléréséhez. A K&H-nál a megtakarítási számla 7%-ot, az AXA-nál a látra szóló VIP betét EBKM-je most 7,1 százalékot hoz.

A tartós befektetési számla (tbsz) a másik slágertermék az akciós betét mellett. A tbsz legnagyobb előnye, hogy amennyiben a tulajdonos öt éven keresztül nem nyúl hozzá megtakarításához akkor kamatadómentessé válik a hozama, és 3 év után is csak tíz százalékos kamatadót kell megfizetnie annak, aki nem tudja megvárni az 5 éves futamidő végét. A tbsz-nek két fajtája van, az egyikre bankbetét, míg a másikra értékpapírok tehetők, mindkettő esetében számos akció található jelenleg a bankoknál.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábbi Pénzcentrum.hu összehasonlítás:Forintbetét-körkép: 2010 november

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16