15 °C Budapest

OTP-sek, figyelem! Nagyot újít a bank

2010. október 13. 16:58

Több mint négymillió ügyfelének nyújt komplex pénzügyi szolgáltatásokat az OTP Bank, amely piacvezető hitelintézetként eddig is folyamatosan követte és elemezte az ügyfélelvárásokat. Magyarországon az elsők között, idén ősztől már bizonyos szolgáltatások és termékek fejlesztésébe közvetlenül is bevonja a lakossági ügyfeleket. Ennek a közvetlen, ügyféligényeken alapuló, új fejlesztési folyamatnak köszönhetően alakította ki a bank az iPhone alkalmazását, mellyel a bank információs szolgáltatásait vehetik igénybe az iPhone tulajdonosok.

Az OTP Fórum Program, olyan fejlesztéseket fog össze, amelyeknél már a tervezési szakaszban interakció valósul meg. Ezeknél a projekteknél a lakossági igények, elvárások tehát már a kezdetektől meghatározzák a fejlesztési irányokat.


OTP Bank iPhone alkalmazás

"Az OTP Bank eddig is fontosnak tartotta, hogy folyamatosan lépést tartson a piaci változásokkal, valamint, hogy szolgáltatásai és innovatív fejlesztései az ügyfelek maximális elégedettségét szolgálják. Éppen ezért már a szolgáltatások korai fejlesztési fázisában kikérjük ügyfeleink véleményét, mely alapján még időben tudjuk a valós ügyféligényekre fókuszáltan irányítani a fejlesztéseinket." - hangsúlyozta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A program első, ebben a szellemben megvalósuló fejlesztése a magyar bankpiacon minden tekintetben újdonságnak számít: iPhone-ról is elérhetővé válnak bizonyos banki szolgáltatások, illetve a bankolást könnyítő praktikus információk.

"Több kutatás is bebizonyította, hogy a magyar piacon folyamatosan növekszik az úgynevezett okostelefonok felhasználóinak száma. Magyarország vezető bankjaként ezt, a fogyasztói szokásban érzékelhető változást figyelembe kellett vennünk. A magyar pénzintézetek közül elsőként, olyan szolgáltatás kifejlesztésére törekedtünk, amely egyszerre veszi figyelembe az iPhone adta egyedi technikai lehetőségeket, a helyváltoztatás szabadságát és az ügyfelek igényét az azonnali információk gyors és kényelmes elérésére." - indokolta az új fejlesztések szükségességét Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Mivel a magyar bankpiacon ez az első iPhone-ra szabott alkalmazás, az OTP Bank a fejlesztéshez kapcsolódóan - az OTP Fórum Program keretében kutatást végzett az okostelefonok használóinak körében. A készüléket használók egyes, egyszerűséget és egyediséget erősítő igényei bekerültek a fejlesztések közé, a biztonsági, illetve adatkezelési szabályok keretei között.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

"A fejlesztési folyamatba bevont felhasználók olyan igényeket is megfogalmaztak, amelyek megvalósításának informatikai vagy pénzpiaci szabályozási akadályai voltak. A megkérdezettek többségének elvárásait azonban részben vagy teljesen ki tudtuk elégíteni. Több fejlesztési kör van még előttünk. Például az iPhone felhasználók számára elérhető funkciókat az egyre növekvő számú Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefon felhasználók számára is elérhetővé kívánjuk tenni" - mondta Forrai Péter.

A további iPhone fejlesztésekhez az ügyfelek preferenciái mellett a bank szeretné megismerni a jövő műszaki szakembereinek véleményét is. Az OTP Fórum Program keretében ezért az OTP Bank a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen pályázatot hirdet az Informatikai kar hallgatói számára, akiktől a jövőbeni fejlesztések során megvalósítható ötletek, innovatív elképzelések érkezhetnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16