22 °C Budapest

Az OTP, az Erste és Emeséék a panaszlista élén

2010. október 7. 09:02

Csaknem 3000 fogyasztói panasz érkezett az idei második negyedévben a pénzügyi intézetekre.  Ezeknek több mint 60 százaléka pénzpiaci szereplőkre további 30 százalék pedig a biztosítókra vonatkozott - írja a Világgazdaság.

A bankokra 1300-nál is több reklamációt nyújtottak be, míg a pénzügyi vállalkozások folyamatait 350-en kifogásolták. A főbb problémás területek a forintalapú jelzálogkölcsönök és a folyószámlahitelek voltak. A lakosság sérelmezte az ügyviteli hibákat, az elszámolást, a megbízások teljesítését és a tájékoztatás minőségét is. Ezen felül többek nem értettek egyet a hitelek törlesztőrészleteinek nagyságával, továbbá a felrótt jutalékok, díjak és költségek mértékével sem. Az egyoldalú szerződésmódosítás is sláger téma volt.

 

Forrás: Világgazdaság, Pénzcentrum.hu

 

A panaszlista élén az OTP áll 262 bejelentéssel, őt követi az Erste Bank és a Budapest Bank.  Azonban, ha az arányokat vesszük alapul, az első két bank piaci súly jóval nagyobb, mint amennyi panasz érkezett rájuk. A Credigen Bank működését például 68-an sérelmezték, holott csak 0,1%-os a piaci részaránya. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A biztosítókra 912 reklamáció futott be, aminek fele gépjármű-felelősségbiztosítással függ össze, a másik része pedig lakásbiztosításokhoz kapcsolódik. Itt is a nagyobb vállalatok vezetik a listát. Az Allianz áll az élen, majd a Groupama Garancia és a Generali-Providencia következik. De az arányokra itt is figyelni kell, hiszen az Allianzra nagyságához képest jóval kevesebb bejelentés érkezik, mint a Groupamara, Köbere vagy a Genertelre.


 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?