13 °C Budapest

Az OTP, az Erste és Emeséék a panaszlista élén

2010. október 7. 09:02

Csaknem 3000 fogyasztói panasz érkezett az idei második negyedévben a pénzügyi intézetekre.  Ezeknek több mint 60 százaléka pénzpiaci szereplőkre további 30 százalék pedig a biztosítókra vonatkozott - írja a Világgazdaság.

A bankokra 1300-nál is több reklamációt nyújtottak be, míg a pénzügyi vállalkozások folyamatait 350-en kifogásolták. A főbb problémás területek a forintalapú jelzálogkölcsönök és a folyószámlahitelek voltak. A lakosság sérelmezte az ügyviteli hibákat, az elszámolást, a megbízások teljesítését és a tájékoztatás minőségét is. Ezen felül többek nem értettek egyet a hitelek törlesztőrészleteinek nagyságával, továbbá a felrótt jutalékok, díjak és költségek mértékével sem. Az egyoldalú szerződésmódosítás is sláger téma volt.

 

Forrás: Világgazdaság, Pénzcentrum.hu

 

A panaszlista élén az OTP áll 262 bejelentéssel, őt követi az Erste Bank és a Budapest Bank.  Azonban, ha az arányokat vesszük alapul, az első két bank piaci súly jóval nagyobb, mint amennyi panasz érkezett rájuk. A Credigen Bank működését például 68-an sérelmezték, holott csak 0,1%-os a piaci részaránya. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A biztosítókra 912 reklamáció futott be, aminek fele gépjármű-felelősségbiztosítással függ össze, a másik része pedig lakásbiztosításokhoz kapcsolódik. Itt is a nagyobb vállalatok vezetik a listát. Az Allianz áll az élen, majd a Groupama Garancia és a Generali-Providencia következik. De az arányokra itt is figyelni kell, hiszen az Allianzra nagyságához képest jóval kevesebb bejelentés érkezik, mint a Groupamara, Köbere vagy a Genertelre.


 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06