21 °C Budapest

Az UniCredit a régió kiemelkedő alletétkezelője

2010. július 9. 08:17

A világ legjobb alletétkezelő bankjairól szóló 2010-es felmérésében a Global Finance magazin kiemelkedőre értékelte az UniCredit Csoportot Közép- és Kelet-Európában elért eredményeit. Az amerikai pénzügyi magazin az UniCreditet választotta ugyanis Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankjának. Emellett az UniCredit Ausztriában és Horvátországban is az első helyen végzett.

A Global Finance értékelése csupán a legutóbbi azoknak a rangos elismeréseknek a sorában, amelyekkel a szakmai média az idén tüntette ki az UniCredit Csoport Investors Service szakterületét, hiszen korábban már a Global Custodian és a Global Investor felmérésein is első helyre rangsorolták a csoportot.


Szalay-Berzeviczy Attila

"Az idén a letétkezeléssel foglalkozó minden egyes felmérésen a lehető legjobban szerepeltünk. Ez is arról tanúskodik, hogy az UniCredit Csoport a kereskedést követő letétkezelési szolgáltatások megbízható szakértőjeként vezető szerepet tölt be" - nyilatkozta Szalay-Berzeviczy Attila, az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletágának globális vezetője.

Az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletága 14 közép- és kelet-európai országban (Ausztriát is beleértve) működik a bank saját hálózatán keresztül. A régió legnagyobb értékpapír-letétkezelési szolgáltatója mind a kezelt vagyon, mind a piaci részesedés, mind pedig a regionális hálózat mérete szempontjából.

A csoport, amely az 1990-es évek eleje óta aktív szereplő ebben az üzletágban, mindig úttörő szerepet játszott a régió értékpapírpiacainak fejlődésében. A letétkezelési csapatot Közép- és Kelet-Európában 230 szakértő kolléga képviseli.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 11:50
Egy 2020 elején megjelent interjúban szereplő kijelentés kapcsán nyert pert az egyesület a lap kiadó...
Holdblog  |  2022. május 24. 06:16
Tudom, nagyon jól hangzik és trendi, hogy e-autója van valakinek, azonban látni kell, hogy a nagyobb...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?