Egy kosárban az 50 európai legnagyobb: indul a Határtalan Európa Alap

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:32

Nyíltvégű, három éves futamidejű, tőkevédett befektetési alapot indít a Budapest Alapkezelő, amelynek hozama a legnagyobb európai részvények teljesítményétől függ. A Határtalan Európa Alap kihasználja a kontinens részvénypiacának árfolyam-ingadozásait, jelentős hozam lehetőségét kínálva a befektetőknek, a biztonságot jelentő tőkevédelem mellett. Az alap október 19. és november 20. között napi diszkont árfolyamon jegyezhető, így a befektetések értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik.

Jelentős potenciál az európai részvénypiac árfolyam-ingadozásaiban

A globális tőkepiacokon a részvények árfolyamcsökkenése 2007 közepén kezdődött, majd 2008 végén felgyorsult: az európai részvényeket tömörítő Eurostoxx 50 Index értéke 60%-kal zsugorodott. Bár a részvénykurzus 2009 márciusában emelkedni kezdett, ennek értéke még így is közel 40%-kal elmarad a 2007-es csúcshoz képest. A kockázatok kellő ellenőrzése mellett az árfolyam-ingadozások jelentős potenciált hordoznak magukban, kiemelkedő hozam lehetőségét kínálva a befektetők számára.

A mai naptól jegyezhető Határtalan Európa Alap ezt az ingadozást kívánja kihasználni, mégpedig az ügyfelek befektetett tőkéjének védelme mellett: a befektetők a tőkevédett alapokra jellemző módon részesedhetnek egy az állampapírok, bankbetétek hozamát meghaladni kívánó befektetésből. A tőkevédelem mellett a DJ Eurostoxx 50 Indexre épülő, de annak kockázatait ellenőrzés alatt tartó index szolgál a befektetések biztosítékául.

Részvényalap - nemcsak kockázatvállalóknak

"A Budapest Alapkezelő továbbra is a hagyományostól eltérő tőkevédett alapokkal igyekszik kielégíteni Money+ privátbanki ügyfeleinek sokrétű igényeit. Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek egyszerűen érthető, biztonságos befektetési lehetőségeket kínáljunk, ugyanakkor az általunk kínált termék az ügyfélelvárásoknak megfelelően nagy hozampotenciállal rendelkezzen. A Határtalan Európa Alap esetében is arra törekedtünk, hogy olyan konstrukciót hozzunk létre, amely egyaránt vonzó választást jelenthet a biztonságra törekvő befektetők és a kockázatokat jobban kedvelők számára is" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Az óvatosabbak számára biztonságot jelent, hogy lejáratkor az alap befektetési politikája biztosítja a befektetési jegyek névértékének visszafizetését, ugyanakkor kedvező hozam elérésére adhat lehetőséget. A kockázatvállaló befektetők számára pedig alternatívát jelenthet egy olyan megoldás, ahol a tőke védelme is szerepet játszik.

Egyszerű, letisztult portfolió - kiemelkedő hozam lehetősége

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hozamkorlát nélküli Határtalan Európa Alap befektetési kosara egyetlen indexből áll, amely az 50 legnagyobb európai részvényt tömörítő DJ Eurostoxx 50 Indexen alapul. Ebből a BNP Paribas befektetési bank napi rendszerességgel számítja és publikálja a BNP Paribas Kockázat Kontrollált Eurozóna Részvény Indexet, amely lehetőséget kínál arra, hogy kellő körültekintéssel, biztonságosan lehessen befektetni az európai részvénypiacon. A kockázat kontrollálásának mechanizmusa a mögöttes index volatilitásának (árfolyam-ingadozásának) korlátozásán keresztül történik.

Az alap hozamát a BNP Paribas indexének futamidő alatti teljesítménye (az utolsó 6 rögzített árfolyam átlaga/induló árfolyam) határozza meg, így a befektetők részesedhetnek az index futamidő alatti teljesítményéből, viszont nem kell egy esetleges futamidő végi árfolyamcsökkenés miatti, jelentősebb hozamveszteségtől tartaniuk.

Ugyancsak nem jelent kockázatot a devizák forinttal szembeni árfolyamingadozása, hiszen ez a Határtalan Európa Alap hozamára nincs hatással.

A múltbeli hozamok, teljesítmények nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra, teljesítményekre.

Az alap nyíltvégű, futamideje 3 év, elérhető hozamának nincs felső korlátja. A jegyzési időszak 2009. október 19-től 2009. november 20-áig tart, amely időszak alatt a befektetők diszkont árfolyamon juthatnak hozzá az alap befektetési jegyeihez, így azok értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik. A befektetési jegyek névértéke 10,000 Ft. A származtatott alap a szokásostól eltérő kockázatú. A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alap hivatalos tájékoztatójában található, amely elérhető a Budapest bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24