12 °C Budapest

Egy kosárban az 50 európai legnagyobb: indul a Határtalan Európa Alap

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:32

Nyíltvégű, három éves futamidejű, tőkevédett befektetési alapot indít a Budapest Alapkezelő, amelynek hozama a legnagyobb európai részvények teljesítményétől függ. A Határtalan Európa Alap kihasználja a kontinens részvénypiacának árfolyam-ingadozásait, jelentős hozam lehetőségét kínálva a befektetőknek, a biztonságot jelentő tőkevédelem mellett. Az alap október 19. és november 20. között napi diszkont árfolyamon jegyezhető, így a befektetések értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik.

Jelentős potenciál az európai részvénypiac árfolyam-ingadozásaiban

A globális tőkepiacokon a részvények árfolyamcsökkenése 2007 közepén kezdődött, majd 2008 végén felgyorsult: az európai részvényeket tömörítő Eurostoxx 50 Index értéke 60%-kal zsugorodott. Bár a részvénykurzus 2009 márciusában emelkedni kezdett, ennek értéke még így is közel 40%-kal elmarad a 2007-es csúcshoz képest. A kockázatok kellő ellenőrzése mellett az árfolyam-ingadozások jelentős potenciált hordoznak magukban, kiemelkedő hozam lehetőségét kínálva a befektetők számára.

A mai naptól jegyezhető Határtalan Európa Alap ezt az ingadozást kívánja kihasználni, mégpedig az ügyfelek befektetett tőkéjének védelme mellett: a befektetők a tőkevédett alapokra jellemző módon részesedhetnek egy az állampapírok, bankbetétek hozamát meghaladni kívánó befektetésből. A tőkevédelem mellett a DJ Eurostoxx 50 Indexre épülő, de annak kockázatait ellenőrzés alatt tartó index szolgál a befektetések biztosítékául.

Részvényalap - nemcsak kockázatvállalóknak

"A Budapest Alapkezelő továbbra is a hagyományostól eltérő tőkevédett alapokkal igyekszik kielégíteni Money+ privátbanki ügyfeleinek sokrétű igényeit. Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek egyszerűen érthető, biztonságos befektetési lehetőségeket kínáljunk, ugyanakkor az általunk kínált termék az ügyfélelvárásoknak megfelelően nagy hozampotenciállal rendelkezzen. A Határtalan Európa Alap esetében is arra törekedtünk, hogy olyan konstrukciót hozzunk létre, amely egyaránt vonzó választást jelenthet a biztonságra törekvő befektetők és a kockázatokat jobban kedvelők számára is" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Az óvatosabbak számára biztonságot jelent, hogy lejáratkor az alap befektetési politikája biztosítja a befektetési jegyek névértékének visszafizetését, ugyanakkor kedvező hozam elérésére adhat lehetőséget. A kockázatvállaló befektetők számára pedig alternatívát jelenthet egy olyan megoldás, ahol a tőke védelme is szerepet játszik.

Egyszerű, letisztult portfolió - kiemelkedő hozam lehetősége

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hozamkorlát nélküli Határtalan Európa Alap befektetési kosara egyetlen indexből áll, amely az 50 legnagyobb európai részvényt tömörítő DJ Eurostoxx 50 Indexen alapul. Ebből a BNP Paribas befektetési bank napi rendszerességgel számítja és publikálja a BNP Paribas Kockázat Kontrollált Eurozóna Részvény Indexet, amely lehetőséget kínál arra, hogy kellő körültekintéssel, biztonságosan lehessen befektetni az európai részvénypiacon. A kockázat kontrollálásának mechanizmusa a mögöttes index volatilitásának (árfolyam-ingadozásának) korlátozásán keresztül történik.

Az alap hozamát a BNP Paribas indexének futamidő alatti teljesítménye (az utolsó 6 rögzített árfolyam átlaga/induló árfolyam) határozza meg, így a befektetők részesedhetnek az index futamidő alatti teljesítményéből, viszont nem kell egy esetleges futamidő végi árfolyamcsökkenés miatti, jelentősebb hozamveszteségtől tartaniuk.

Ugyancsak nem jelent kockázatot a devizák forinttal szembeni árfolyamingadozása, hiszen ez a Határtalan Európa Alap hozamára nincs hatással.

A múltbeli hozamok, teljesítmények nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra, teljesítményekre.

Az alap nyíltvégű, futamideje 3 év, elérhető hozamának nincs felső korlátja. A jegyzési időszak 2009. október 19-től 2009. november 20-áig tart, amely időszak alatt a befektetők diszkont árfolyamon juthatnak hozzá az alap befektetési jegyeihez, így azok értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik. A befektetési jegyek névértéke 10,000 Ft. A származtatott alap a szokásostól eltérő kockázatú. A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alap hivatalos tájékoztatójában található, amely elérhető a Budapest bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem