13 °C Budapest

Egy kosárban az 50 európai legnagyobb: indul a Határtalan Európa Alap

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:32

Nyíltvégű, három éves futamidejű, tőkevédett befektetési alapot indít a Budapest Alapkezelő, amelynek hozama a legnagyobb európai részvények teljesítményétől függ. A Határtalan Európa Alap kihasználja a kontinens részvénypiacának árfolyam-ingadozásait, jelentős hozam lehetőségét kínálva a befektetőknek, a biztonságot jelentő tőkevédelem mellett. Az alap október 19. és november 20. között napi diszkont árfolyamon jegyezhető, így a befektetések értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik.

Jelentős potenciál az európai részvénypiac árfolyam-ingadozásaiban

A globális tőkepiacokon a részvények árfolyamcsökkenése 2007 közepén kezdődött, majd 2008 végén felgyorsult: az európai részvényeket tömörítő Eurostoxx 50 Index értéke 60%-kal zsugorodott. Bár a részvénykurzus 2009 márciusában emelkedni kezdett, ennek értéke még így is közel 40%-kal elmarad a 2007-es csúcshoz képest. A kockázatok kellő ellenőrzése mellett az árfolyam-ingadozások jelentős potenciált hordoznak magukban, kiemelkedő hozam lehetőségét kínálva a befektetők számára.

A mai naptól jegyezhető Határtalan Európa Alap ezt az ingadozást kívánja kihasználni, mégpedig az ügyfelek befektetett tőkéjének védelme mellett: a befektetők a tőkevédett alapokra jellemző módon részesedhetnek egy az állampapírok, bankbetétek hozamát meghaladni kívánó befektetésből. A tőkevédelem mellett a DJ Eurostoxx 50 Indexre épülő, de annak kockázatait ellenőrzés alatt tartó index szolgál a befektetések biztosítékául.

Részvényalap - nemcsak kockázatvállalóknak

"A Budapest Alapkezelő továbbra is a hagyományostól eltérő tőkevédett alapokkal igyekszik kielégíteni Money+ privátbanki ügyfeleinek sokrétű igényeit. Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek egyszerűen érthető, biztonságos befektetési lehetőségeket kínáljunk, ugyanakkor az általunk kínált termék az ügyfélelvárásoknak megfelelően nagy hozampotenciállal rendelkezzen. A Határtalan Európa Alap esetében is arra törekedtünk, hogy olyan konstrukciót hozzunk létre, amely egyaránt vonzó választást jelenthet a biztonságra törekvő befektetők és a kockázatokat jobban kedvelők számára is" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Az óvatosabbak számára biztonságot jelent, hogy lejáratkor az alap befektetési politikája biztosítja a befektetési jegyek névértékének visszafizetését, ugyanakkor kedvező hozam elérésére adhat lehetőséget. A kockázatvállaló befektetők számára pedig alternatívát jelenthet egy olyan megoldás, ahol a tőke védelme is szerepet játszik.

Egyszerű, letisztult portfolió - kiemelkedő hozam lehetősége

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hozamkorlát nélküli Határtalan Európa Alap befektetési kosara egyetlen indexből áll, amely az 50 legnagyobb európai részvényt tömörítő DJ Eurostoxx 50 Indexen alapul. Ebből a BNP Paribas befektetési bank napi rendszerességgel számítja és publikálja a BNP Paribas Kockázat Kontrollált Eurozóna Részvény Indexet, amely lehetőséget kínál arra, hogy kellő körültekintéssel, biztonságosan lehessen befektetni az európai részvénypiacon. A kockázat kontrollálásának mechanizmusa a mögöttes index volatilitásának (árfolyam-ingadozásának) korlátozásán keresztül történik.

Az alap hozamát a BNP Paribas indexének futamidő alatti teljesítménye (az utolsó 6 rögzített árfolyam átlaga/induló árfolyam) határozza meg, így a befektetők részesedhetnek az index futamidő alatti teljesítményéből, viszont nem kell egy esetleges futamidő végi árfolyamcsökkenés miatti, jelentősebb hozamveszteségtől tartaniuk.

Ugyancsak nem jelent kockázatot a devizák forinttal szembeni árfolyamingadozása, hiszen ez a Határtalan Európa Alap hozamára nincs hatással.

A múltbeli hozamok, teljesítmények nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra, teljesítményekre.

Az alap nyíltvégű, futamideje 3 év, elérhető hozamának nincs felső korlátja. A jegyzési időszak 2009. október 19-től 2009. november 20-áig tart, amely időszak alatt a befektetők diszkont árfolyamon juthatnak hozzá az alap befektetési jegyeihez, így azok értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik. A befektetési jegyek névértéke 10,000 Ft. A származtatott alap a szokásostól eltérő kockázatú. A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alap hivatalos tájékoztatójában található, amely elérhető a Budapest bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?