1 °C Budapest

Egy kosárban az 50 európai legnagyobb: indul a Határtalan Európa Alap

Pénzcentrum
2009. október 16. 14:32

Nyíltvégű, három éves futamidejű, tőkevédett befektetési alapot indít a Budapest Alapkezelő, amelynek hozama a legnagyobb európai részvények teljesítményétől függ. A Határtalan Európa Alap kihasználja a kontinens részvénypiacának árfolyam-ingadozásait, jelentős hozam lehetőségét kínálva a befektetőknek, a biztonságot jelentő tőkevédelem mellett. Az alap október 19. és november 20. között napi diszkont árfolyamon jegyezhető, így a befektetések értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik.

Jelentős potenciál az európai részvénypiac árfolyam-ingadozásaiban

A globális tőkepiacokon a részvények árfolyamcsökkenése 2007 közepén kezdődött, majd 2008 végén felgyorsult: az európai részvényeket tömörítő Eurostoxx 50 Index értéke 60%-kal zsugorodott. Bár a részvénykurzus 2009 márciusában emelkedni kezdett, ennek értéke még így is közel 40%-kal elmarad a 2007-es csúcshoz képest. A kockázatok kellő ellenőrzése mellett az árfolyam-ingadozások jelentős potenciált hordoznak magukban, kiemelkedő hozam lehetőségét kínálva a befektetők számára.

A mai naptól jegyezhető Határtalan Európa Alap ezt az ingadozást kívánja kihasználni, mégpedig az ügyfelek befektetett tőkéjének védelme mellett: a befektetők a tőkevédett alapokra jellemző módon részesedhetnek egy az állampapírok, bankbetétek hozamát meghaladni kívánó befektetésből. A tőkevédelem mellett a DJ Eurostoxx 50 Indexre épülő, de annak kockázatait ellenőrzés alatt tartó index szolgál a befektetések biztosítékául.

Részvényalap - nemcsak kockázatvállalóknak

"A Budapest Alapkezelő továbbra is a hagyományostól eltérő tőkevédett alapokkal igyekszik kielégíteni Money+ privátbanki ügyfeleinek sokrétű igényeit. Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek egyszerűen érthető, biztonságos befektetési lehetőségeket kínáljunk, ugyanakkor az általunk kínált termék az ügyfélelvárásoknak megfelelően nagy hozampotenciállal rendelkezzen. A Határtalan Európa Alap esetében is arra törekedtünk, hogy olyan konstrukciót hozzunk létre, amely egyaránt vonzó választást jelenthet a biztonságra törekvő befektetők és a kockázatokat jobban kedvelők számára is" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Az óvatosabbak számára biztonságot jelent, hogy lejáratkor az alap befektetési politikája biztosítja a befektetési jegyek névértékének visszafizetését, ugyanakkor kedvező hozam elérésére adhat lehetőséget. A kockázatvállaló befektetők számára pedig alternatívát jelenthet egy olyan megoldás, ahol a tőke védelme is szerepet játszik.

Egyszerű, letisztult portfolió - kiemelkedő hozam lehetősége

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hozamkorlát nélküli Határtalan Európa Alap befektetési kosara egyetlen indexből áll, amely az 50 legnagyobb európai részvényt tömörítő DJ Eurostoxx 50 Indexen alapul. Ebből a BNP Paribas befektetési bank napi rendszerességgel számítja és publikálja a BNP Paribas Kockázat Kontrollált Eurozóna Részvény Indexet, amely lehetőséget kínál arra, hogy kellő körültekintéssel, biztonságosan lehessen befektetni az európai részvénypiacon. A kockázat kontrollálásának mechanizmusa a mögöttes index volatilitásának (árfolyam-ingadozásának) korlátozásán keresztül történik.

Az alap hozamát a BNP Paribas indexének futamidő alatti teljesítménye (az utolsó 6 rögzített árfolyam átlaga/induló árfolyam) határozza meg, így a befektetők részesedhetnek az index futamidő alatti teljesítményéből, viszont nem kell egy esetleges futamidő végi árfolyamcsökkenés miatti, jelentősebb hozamveszteségtől tartaniuk.

Ugyancsak nem jelent kockázatot a devizák forinttal szembeni árfolyamingadozása, hiszen ez a Határtalan Európa Alap hozamára nincs hatással.

A múltbeli hozamok, teljesítmények nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra, teljesítményekre.

Az alap nyíltvégű, futamideje 3 év, elérhető hozamának nincs felső korlátja. A jegyzési időszak 2009. október 19-től 2009. november 20-áig tart, amely időszak alatt a befektetők diszkont árfolyamon juthatnak hozzá az alap befektetési jegyeihez, így azok értéke már a jegyzési időszak alatt is növekszik. A befektetési jegyek névértéke 10,000 Ft. A származtatott alap a szokásostól eltérő kockázatú. A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alap hivatalos tájékoztatójában található, amely elérhető a Budapest bank fiókjaiban, a www.bpalap.hu és a www.budapestbank.hu internetes oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. december 1. 01:25
Este megjelentet a Magyar Közlönyben a CSOK Pluszról szóló kormányrendeletet, vagyis a társadalmi eg...
MEDIA1  |  2023. november 30. 21:50
Fontos előrelépés történt az újságírók elleni visszaélésszerű perek ügyében Brüsszelben. Az Európai...
Holdblog  |  2023. november 30. 14:56
Az emberiségnek jó a versenysport. Felemelő, ha győz a csapat, győz a honfitárs. Boldoggá képes tenn...
Kiszámoló  |  2023. november 30. 12:03
Jó éve volt az európai autópiacnak idén, legalábbis a tavalyi adatokhoz viszonyítva. A legtöbb cég j...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem