Budapest Világválogatott Alap: 25% hozam 3 év alatt

2009. június 18. 12:32

A Budapest Világválogatott Alap 3 milliárd forintos volumennel 2006. június 23-án indult útjára. A jelenlegi válságot is magában foglaló három éves futamideje alatt az alap 25%-ot meghaladó hozamot ért el 2009. június 10-éig, ami éves szinten több mint 7,5%-ot jelent.

A hozamvédett Budapest Világválogatott Alap teljesítménye három különböző piac hozamától függ: ázsiai részvénypiacok, ipari fémek és különböző szektorok (pénzügy, energetika, telekommunikáció).

Az alap teljesítményét az ázsiai részvénypiacok, ezen belül is a kínai és a koreai részvények határozták meg. Az ipari fémek és a részvényszektorok összességében csak minimális mértékben tudtak hozzájárulni a teljesítményhez. Ezen piacokra összpontosítva az Alapkezelő három különböző összetételű kosarat állított össze 70-15-15%-os súlyokkal, amelyek közül a legjobban teljesítő kombináció hozamából a befektetők 150%-ban részesedhetnek.

Az alap hozama a piacok árfolyamaitól függően természetesen változhat a 2009. június 23-ai utolsó rögzítési napig, de a negyedéves rögzítések miatt már csak kisebb mértékben.

"A világgazdaságot a második világháború óta nem látott méretű sokk érte. Ennek hatására új gazdasági világrend kialakulásának lehetünk szemtanúi, amelyet a nemzetközi munkamegosztás új sémája, alacsonyabb tőkeáttétel, és növekvő protekcionizmus jellemez. A globális struktúrák változása a nemzetközi részvénypiacra is kihatással lesz." - mondta Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Világválogatott Alapot a Budapest Alapkezelő az eredeti lejárat napján, 2009. június 23-án átalakítja Budapest Világválogatott Pénzpiaci Alapok Alapjává. Ez annyit jelent, hogy az alap egy hagyományos, nyíltvégű pénzpiaci alap lesz, azaz pénzpiaci befektetési alapokon keresztül közvetve és közvetlenül bankbetétekbe, diszkont kincstárjegyekbe, állampapírokba és más alacsony kockázatú kamatozó eszközökbe fekteti vagyonát. Az átalakulás részletei a Budapest Alapkezelő honlapján az Alap Átalakulási Tájékoztatójában olvashatók.

Az Alap átalakításának célja, hogy a befektetőknek kényelmi szolgáltatást nyújtva ne kelljen tőkéjük és elért hozamuk azonnali újra befektetésével foglakozniuk. A pénzpiaci alappá történő átalakítás egyik előnye, hogy mindaddig, amíg a befektetők nem kívánják felhasználni tőkéjüket, kiszámítható és tervezhető, bankbetét közeli hozamhoz jutnak. Az átalakítás másik előnye, hogy az átalakult alap befektetési jegyeihez bármelyik forgalmazási napon hozzáférhetnek. Mindemellett azon befektetési jegyeket, amelyeket 2006. szeptember 1-je előtt vásároltak, nem terheli kamatadó.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem