20 °C Budapest

Új ingatlanbefektetési alap kezdte meg működését

Pénzcentrum
2009. augusztus 27. 11:17

Megkapta a befektetési alapok kezelésére vonatkozó felügyeleti engedélyt a 120 milliós alaptőkével, januárban létrehozott Indotek-Invesments Befektetési Alapkezelő Zrt. A Florange Property Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő társaság a közeljövőben kizárólag zártkörű, ingatlanforgalmazási tevékenységre létrehozott befektetési alapok üzemeltetését tervezi.

A vállalkozás elsődleges tevékenysége jövedelemtermelő ingatlanok bérbeadása lesz - jelentette be Titkos Alexandra, az új társaság front office vezetője. A cég képviselője elmondta, az Indotek-Invesments jelenleg az egyetlen olyan befektetési alapkezelő az országban, amely a válságban megrendült vállalkozások ingatlanvagyonának restruktúrálásával foglalkozik.

Szakértői becslések szerint a kockázatos vállalati hitelállomány már eléri a kinnlevőségek 5 százalékát. Az Indotek-Invesments a hitelezőkkel, elsősorban bankokkal kíván szoros együttműködést kialakítani, akik részéről már most, a kezdeti stádiumban is igen élénk érdeklődés tapasztalható.

A tervek között az értékesítést követő visszabérlési lehetőséget felkínáló konstrukció is szerepel. Ez a megoldás nem csak a túlélést jelentő tőkét, de a termelés folyamatosságát is biztosítja a tőkehiányos, vagy bajba került vállalkozásoknak - emelte ki Titkos Alexandra.

A befektetési jegyek jegyzésére elsősorban az Indotek Csoport már meglévő befektetői körének lesz lehetősége.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07