10 °C Budapest

Akcióba lendültek a bankok: mit adnak a pénzedért?

Pénzcentrum
2008. június 17. 05:40

Mit kapsz az euróért? Kéthavonta jelentkező lekötött betéti körképünk újabb állomásához érkeztünk, megnéztük, mit kínálnak a bankok lekötött euró-, illetve dollárbetétek terén, illetve milyen változások történtek utolsó írásunk óta. Úgy tűnik, a bankok akcióba lendültek, egyre több hitelintézet kínál ugyanis kedvezményes devizalekötési lehetőséget. Nézzük, hol, mennyit kaphatunk!

A tájékozódás során belebújtunk egy elképzelt befektető bőrébe, 5 millió forintot szeretnénk euro (20 243 euro), vagy dollárbetétben (31 303 dollár) lekötni, nézzük hol, mennyiért tehetjük ezt, s mennyit kaphatunk cserébe. A lekötési futamidők közül az 1, 3, 6 illetve 12 hónapos futamidőket vettük figyelembe. Az éves kamatok minden esetben az EBKM-et jelölik, az adatok forrását pedig a 2008. június 16-án érvényes banki honlapok, kondíciós listák képezik.

Összeállításunkban kiemelt figyelmet fordítottunk az akciós ajánlatokra is, emellett felkerestük a nem akciós lehetőségeket is. Összesen 12 banki honlapot böngésztünk át: Allianz Bank, Budapest Bank, CIB Bank, Citibank, Erste Bank, FHB Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Volksbank. Vizsgálatunk alapját minden esetben az eseti lekötött devizabetétek képezték.

A betétek kamatait összegyűjtő táblázatunkban kék színnel jelöltük az akciós kamatozású betéteket, míg narancssárgával az adott futamidőt tekintve legkedvezőbb, de nem akciós ajánlatot.Aktuális körképünkben - hasonlóan az előzőhöz - 1 hónapos időtávon az OTP Bank került az első helyre. 3 hónapos időtávon a KDB Bank akciója vitte el a pálmát. 6 és 12 hónapos időtávon pedig újra átvette az OTP az első helyet.(az előző körkép euróbetét nyertese az OTP Bank, a Raiffeisen Bank és az Erste Bank volt).

Mennyit kamatozik a dollárbetét?

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A lekötött euróbetétek átlaghozamára zömében az emelkedés volt jellemző, dollárfronton azonban már vegyesebb a kép.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?