13 °C Budapest

11 apróság, amiért Te biztos, hogy drágábban bankolsz

Pénzcentrum
2014. augusztus 14. 11:00

Ugyan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentős bírságokat szabott ki a számlaköltségek növekedése miatt, ennek ellenére a bankolás egyre drágább Magyarországon. Összeszedtünk 11 olyan tippet, amivel visszaszoríthatod a számlaköltségeidet.

A banki költségeink az elmúlt két évben jelentősen megnőttek, erről a jegybank is beszámolt korábban, azonban kis odafigyeléssel jelentősen csökkenthetjük a kiadásainkat. Összeszedtük azt a tíz dolgot, amiket kihasználva jelentős összegeket spórolhatsz meg.

1. A legtöbbet a készpénzfelvételen lehet spórolni, sokaknak egyértelmű lehet, de azért mindenképp fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt igényeljünk a bankunknál.

2. Ha már élünk az ingyenes készpénzfelvétellel, akkor a felvételeket érdemes megtervezni. Ha tehát egy hónapban 100 ezer forint készpénzre van szükségünk, akkor érdemes két részletben felvenni azt, például egy 60 és egy 40 ezer forintos tranzakció keretein belül.

3. Másik jelentős díj, ami sokszor fel sem tűnik, a kártya és számlahasználatról érkező SMS-ek díja. Ezeken akkor spórolhatunk sokat, ha csak a magasabb összegű tranzakciókról kérünk értesítést. Ezt egy egyszerű limitmódosítással érhetjük el.

4. Ha nincs szükségünk, vagy nem fontos az SMS szolgáltatás, akkor le is mondhatjuk azt, ezzel megspórolva ennek havidíját.

5. Sokat spórolhatunk, ha ügyeinket a fiók helyett netbankon keresztül intézzük. Az egyik ilyen, ha az átutalásainkat elektronikusan tesszük meg, nem pedig személyesen.

6. Még jelentősebb összeg maradhat a zsebünkben, ha a csoportos beszedési megbízásainkat netbankon rögzítjük, akkor akár több ezer forintos egyszeri díjat is megspórolhatunk.

7. Az állandó átutalási megbízásokon is megtakaríthatunk kisebb összegeket, ha azokat neten állítjuk be.

8. Ha gyakran utalunk pénzt külföldre, vagy kapunk pénzt devizában, akkor olcsóbb lehet devizaszámlát nyitni, mivel így utalási költséget spórolhatunk. Ráadásul az átváltás napját is meghatározhatjuk, ezzel további kisebb összegeket nyerve.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

9. A bankszámlakivonat küldés díját is könnyen megspórolhatjuk, ugyanis a legtöbb bank elektronikus kivonat küldése esetén nem számít fel díjat, míg a postai úton érkező dokumentum több, mint 500 forintba is kerülhet havonta, ami évente több, mint hatezer forintot jelent.

10. Van olyan bankszámla, amihez élet-, vagy balesetbiztosítás is jár. Ugyan ezeket külön kell igényelni, azonban, ha korábban éltünk a lehetőséggel, de mindenképpen faragni szeretnénk a számlaköltségeinken, akkor ennek lemondásával spórolhatunk némi plusz pénzt.

11. Ha nem megfelelő a bankszámlacsomagod, egyszerűen válts bankot, amivel havonta akár több ezer forintot is megspórolhatsz!

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 14:59
Rogán Antal márciusban 17,6 százalékos áremelést engedélyezett a propagandaminisztérium fő beszállít...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm