2020. július 2. csütörtök Ottó
HR Centrum

Végre egy világranglista, amin nem égtek be a magyarok


Minden munkavállaló számára kihívást jelent, hogy megtalálja a munka és a magánélet közötti egyensúlyt. Egy kutatás azt vizsgálta, hogy ez milyen mértékben megvalósítható az alkalmazottak számára a különböző országokban.

Talán nincs is olyan munkavállaló, aki ne találkozna a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtésének nehézségeivel. E kérdés szempontjából különös mértékben érintettek a családok, hiszen annak minden tagja számára különösen fontos, hogy megfelelő mértékben legyenek összehangolva a munka, a családi kötelezettségek és a magánélet - írják egy, az OECD által végzett felmérésben.

A kormányok a rugalmas és támogató módszerek ösztönzésével képesek megkönnyíteni a családos emberek dolgát az egyensúly megtalálásában - írják a kutatásban. Az egyensúly szempontjából nagyon fontos annak az időnek a hossza, amit az ember (nem) a munkahelyén tölt. A túlságosan hosszú munkaidő ugyanis bizonyítottan károsíthatja az egészséget és növelheti a stresszt.

Az OECD tagállamaiban 8-ból 1 alkalmazott 50 vagy ennél több órát dolgozik hetente. Ezen a téren messze Törökország áll legrosszabbul: az alkalmazottak 34 százalékának nagyon hosszú a munkaideje. Utána következik Mexikó (30%), Izrael (15%) és Új-Zéland (15%).

Összességében több férfinek van nagyon hosszú munkaideje: körükben ez az arány 16 százalék, miközben a nők körében ez a 8 százalékhoz közelít.

Hogy áll Magyarország?

A kutatásból kiderül, hogy Magyarországon az alkalmazottak 3 százalékának túl hosszú a munkaideje, ami jóval kevesebb az OECD 13 százalékos átlagánál. Ugyanakkor az is kiderül a jelentésből, hogy a termékenységi mutató terén elmaradunk az átlagtól: Magyarországon átlagosan 1,34 gyereket szül egy nő, míg az átlag 1,71.

Az alacsony termékenységi mutató mellett alacsony a nők foglalkoztatottsága is. 2013-ban a nők foglalkoztatottsága 52,8 százalékos volt (ami 5 százalékponttal marad el az OECD átlagától), az anyák foglalkoztatottsága pedig csak 51,7 százalékos volt 2011-ben, ami az európai OECD tagállamok legalacsonyabbjai közé tartozott.

Összességében azonban Magyarország nem ért el rossz helyezést a felmérésben: a 38 vizsgált országból a 13. helyen végzett (7,8 ponttal a lehetséges 10-ből). A lista élén Hollandia áll 9,3 ponttal, őt Dánia (9 pont), Franciaország (8,9 pont) majd Spanyolország követi (8,8 pont).

Hogyan pontoztak?
A pontszámok meghatározásához olyan mutatókat vettek figyelembe, mint a munkában töltött órák száma, a szabad- és pihenőidő mértéke, valamint az anyák foglalkoztatottságának mértéke. A kutatásban a 35 OECD tagállam mellett Oroszország, Brazília és Dél-Afrika vett részt.

A lista végén a már említett országok állnak: Törökország (0,0 pont), Mexikó (0,8), Izrael (4,6), Korea (4,7) majd Japán (4,8 pont) vannak az utolsó 5-ben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

vezetoi-coaching
2020. 06. 30. 15:31
Arányok a vezetői attitűdben...

Szerintem hamis/hibás & félrevezető kérdés az, hogy ki a jó vezető, csak így, általában......

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

legacykft
2020. 06. 19. 09:00
Mi kell ahhoz, hogy (jó) vezető lehess?

Vezetőnek születni kell. Sokan vélik, hogy ez az állítás megállja a helyét. Vagy azért, mert...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk