9 °C Budapest

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell

2019. február 19. 05:45

Rengeteg magyar dolgozik külföldön, számuk továbbra sem csökken. Nem is csoda, hiszen a nyugati bérekkel a magyar munkaadók még mindig nem tudnak versenyre kelni. Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza: ma már azonban az sem akadály, hiszen a munkaközvetítők ma már páros állásajánlatokkal várják a hezitálókat. Összegyűjtöttük a legjobban fizető külföldi lehetőségeket.

A külföldi munkavállalás a dinamikusan emelkedő magyar bérek közepette sem veszített népszerűségéből: 2018 szeptembere és novembere között több mint 100 ezer fölé emelkedett a rövid ideje (legfeljebb 12 hónap) külföldön dolgozó magyarok száma - számol be a Portfolio. Tavalyi adat, hogy mintegy 339 ezer magyar ember dolgozott külföldön 2017-ben.

Nem is csoda, hiszen külföldön még mindig az itthoni bérek sokszorosát lehet megkeresni. Nemrég számoltunk be arról például, hogy hentesként akár havi 800 ezer forintot is megkereshet egy magyar szakember Németországban.

Sokakat azonban visszatart a távolság, a szeretteik hiánya. Így is rengeteg szétszakított család él Magyarországon, hiszen sok esetben az egyik kereső az, aki bevállalja, hogy több ezer kilométerre vállal munkát. A legtöbb foglalkoztató tudja és látja ezt a dilemmát, és ma már pároknak is kínálnak munkalehetőségeket. Az egyik ausztriai állásajánlatokat kínáló oldal, a Tiroli.hu így győzködi az olvasóit:

Ausztriai munka pároknak, mert párban szép az élet Ausztriában is

A még bizonytalanokat igyekeznek meggyőzni arról, hogy párban vágjanak neki az ismeretlennek, hiszen úgy lényegesen könnyebb: "Mindenkinek jól esik, ha van, akire számíthat, akihez tanácsért, vagy akár csak egy bíztató mosolyért fordulhat.Már maga a tudat megnyugtató, hogy megoszthatod a gondolataidat, örömödet, és ne adj Isten bánatodat egy ismerős arccal. Álláskeresőink szinte kivétel nélkül megkeresnek minket a nagy kérdéssel:
Vajon párban is el tudnánk helyezkedni Ausztriában? Büszkén jelenti a Tiroli csapata, hogy ennek semmi akadálya, hiszen közölünk is volt már erre példa korábban. Nem lehetetlen ez a formáció, hiába is állítják ezt mások. Több mint 225 párnak segítettünk elhelyezkedni Ausztriában illetve Dél-Tirolban, és ez a szám szezonról szezonra csak nő. Ausztriában a legkeresettebb páros pozíció: konyhai kisegítő - szobalány" - olvasható a Tiroli Álláskereső oldalán.

Szintén párokat is keresnek a regensburgi BMW-raktárba, nettó 1200 eurós (380 ezer forintos) fizetésért. A csomagolói álláshoz a hirdetés szerint elegendő a "tőmondatos kommunikáció" németül, a szállást a munkáltató intézi, havi nagyjából 300 euróért (95 ezer forint) - ha ketten dolgoztok, simán ki lehet gazdálkodni. Ráadásul házasoknak családosoknak még 150 eurót (kb. 47 ezer forintot) rá is dobnak a fizetésére, illetve gyerekek után is jár a német családi pótlék.

Lehetőségek tárháza

A Gronau-Epe nevű ajtó- és ablakkeret gyártó is várja a magyar párokat összeszerelői, könnyű fizikai munkára. Ide is csak minimális német nyelvtudás kell - de ezt a páros mindkét tagjától elvárják -, a fizetés pedig átszámolva 425 ezer forint. Fontos, hogy az üzemen belül ugyan más munkakörökben is dolgozhatnak a párok, de a munkáltató igyekszik egy beosztásba tenni őket. Kiemelik, hogy a kiutazás önköltséges, az első hónapra pedig nagyjából 100 ezer forintnyi indulótőke kell.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Westenholzba, élelmiszeripari üzembe is mehetnek dolgozni a magyar párok: itt nagyjából 1800-2400 euró (572 ezer - 763 ezer forint) a munkabér, és a párok ebben az esetben is jogosultak a német családi pótlékra. Hétfőtől péntekig kell dolgozni, napi 10 órát kétszer fél óra szünettel. Szállást ebben az esetben is tud intézni a munkáltató.

Munkabér megjelölése nélkül keresnek magyar párokat (akár háziállattal is) svájci, osztrák hotelekbe, többféle munkakörbe. Szakács, felszolgáló, konyhai kisegítő, mosogató, szobalány/fiú, masszőr, házmester, pultos - mindenki megtalálhatja a neki való feladatot. Annyit tudni, hogy a szállást és az étkezést a munkáltató állja.

Angliába, Írországba is keresnek

Angliába is várják a magyarokat házvezető, gyerekfelügyelő, lovasgondozó és kertész munkakörökbe. Bért itt sem jelöltek meg, de elvárják a minimális munkatapasztalatot, illetve azt, hogy a pár egyik tagja legalább beszéljen minimálisan angolul.

A dublini reptér autókölcsönzőjébe pedig összesen hat főt keresnek, autókat kell karbantartani, lemosni. Az órabér 2700 forintról indul, a heti 40 óra feletti munkaidőért pedig 125 százalékos bért fizetnek - a fizut hetente utalják. A szállást ugyanakkor a dolgozónak kell rendeznie, ez 70 euró per főtől indul. Legalább a pár egyik tagjának kell tudnia angolul, hogy tudjon tolmácsolni az esetleg a nyelvet kevésbé ismerő magyar kollégáknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem