18 °C Budapest

800 ezres fizetés, ingyen szállás: tömegével csábítják a magyar szakikat

2019. február 10. 17:30

Sok érdekes témát tartogatott 2019 hatodik hete: számos népszerű, informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket erről a hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a címbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

Itt a bejelentés: milliókat kapnak ajándékba a magyar családok

Ahogyan az várható volt, Orbán Viktor előállt a demográfiai csomaggal, ami a gyerekvállalás ösztönzését célozza. A Portfolio elemzői véleménye szerint a bejelentett intézkedések első ránézésre is jelentős költségvetési forrást megmozgató döntések, amelyek akár valóban hozzájárulhatnak a kormány céljához. Erre nagy szükség is van, hiszen a nők gyerekvállalási kedve az eddigi erőfeszítések ellenére harmadik éve stagnál, az 1,5-ös termékenységi ráta pedig nagyon messze a van a kormány által célul kitűzött 2,1-es értéktől - írják.

800 ezres fizetés, ingyen szállás: tömegével csábítják a magyar szakembereket

Rengeteg húsipari dolgozót, hentest keresnek nem csak Magyarországon, de egész Nyugat-Európában is, és habár már itthon is tisztességesen lehet keresni ebben a szakmában, a nyugati bérekkel a hazai vállalatok nem tudják felvenni a versenyt: találtunk olyan hirdetést, amelyben közel 800 ezer forintot ígérnek és ingyen szállást.

Ezekben a szakmákban kezdőként is milliós fizetés vár: tömegeket keresnek

Közeleg a felsőoktatási felvételi határidő, sokan vívódnak most, melyik szakra jelentkezzenek. A döntés nem tűnik egyszerűnek, hiszen a jelentkező fiatalok a jövőjükről döntenek. Ez pedig nagyon nem mindegy. Ha viszont csak a munkaerő-piaci igényeket nézzük, a választás talán sosem volt ennyire egyszerű. A Pénzcentrum megkérdezett három Magyarországon működő nagy fejvadász vállalatot és állásportált: a válaszukból egészen egyértelműen kirajzolódott, hogy milyen képesítéssel tudnak a magyar diákok a piacon tarolni, már frissdiplomásként is. Az alábbi képzésekkel ma már az sem ritka, hogy bruttó 700-900 ezres fizetést kapnak a frissen végzettek. Ráadásul ezekre a szakokra akár gyenge érettségi eredménnyel is könnyű bekerülni. A kérdés csak az, tudatosan választanak-e a diákok szakot.

Ezek a legjobb ár-érték arányú autók most a piacon: itt a friss toplista

Rengeteg kocsit tesztelt 2018-ban is a német autóklub, és ezek tapasztalataiból összeállították azon új autók listáját, amik ár-érték arányban verhetetlenek. Van itt SUV, kompakt kisautó és családi kocsi is - kinek mi tetszik. Ha autóvásárlás előtt állsz, ezt az összesítést neked találták ki!

Tényleg bolond, aki manapság dízel kocsit vesz? Kiszámoltuk, megéri-e

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Még mindig annyival olcsóbb dízellel járni, mint ez előtt mondjuk 20 évvel? Megéri-e még a drágább fenntartás mellett is gázolajos kocsit venni? Nem mellesleg a magasabb károsanyag-kibocsátás miatt több európai ngyvárosból is elkezdték kitiltani a ezeket a kocsikat. Most a Pénzcentrum kiszámolta, mennyit lehet spórolni a dízellel!

Tömegek érkeznek az országba: ezeket a munkákat végzik el magyarok helyett

Nincs olyan régió és nincs olyan ágazat vagy szakma, ahol ne lenne munkaerőhiány ma Magyarországon. Nem csoda, hogy sok cég a külföldi munkavállalók alkalmazásában látja a megoldást: három év alatt megháromszorozódott a külföldi dolgozók száma. Legtöbbjüket nem meglepő módon olyan munkakörökben alkalmazzák, ahol a magyar nyelvű kommunikáció hiánya nem befolyásolja alapvetően a teljesítményt, vagyis leginkább betanított vagy szakmunkát végeznek. Utánajártunk, hány külföldi munkavállaló dolgozik ma az országban és milyen területeken foglalkoztatják őket.

A munkakörök közel fele megy a levesbe: mutatjuk, kiknek van félnivalójuk

Vajon kell-e félnünk a küszöbön álló változásoktól, a technológia hihetetlen ütemű fejlődésétől, vagy léteznek olyan mindenki számára elérhető módszerek, melyek segítségével az előnyünkre fordíthatjuk ezeket a folyamatokat és személy szerint is profitálhatunk belőlük. A jövő HR kérdéseire is keresi a választ az SAP The Future of Work Now konferenciája, melyre a Pénzcentrum is meghívást kapott. Betekinthettünk az átalakulás folyamatába és jövőjébe egyaránt.

Ezek a legrosszabb új autók most a piacon: 111 járgányt teszteltek

Félig-meddig igaz, hogy manapság már nincsenek rossz autók, de azért vannak szabályt erősítő kivételek, amelyek ugyan még mindig jó minősítést kaptak, de azért már a német autóklub inkább más kocsikat ajánl helyettük. Az ADAC 111 járművet tesztelt tavaly, ezek közül állított fel toplistát. Mutatjuk a dobogó tetején, és a felsorolás végén helyet kapó autókat!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm