2018. szeptember 19. szerda Vilhelmina
HR Centrum

Aggasztó látlelet: van olyan magyar kórház, ahol azonnal 28 orvost vennének fel


Kedden reggel a Magyar Hírlapban jelent meg a hír, miszerint sosem dolgozott még ennyi orvos Magyarországon. A lap a KSH statisztikáira hivatkozva azt írja, 39 132 szakember praktizált tavaly Magyarországon, ez a szám pedig gyakorlatilag 1960 óta nem volt ilyen magas. Ezek után kíváncsiak voltunk, vajon mekkora munkaerőhiánnyal küzdenek a magyar kórházak. Elöljáróban annyit: van olyan kórház, ahol azonnal 28 orvost tudnának felvenni, ha lenne jelentkező az álláshirdetésre.

A múlt héten a Honvédkórház sürgősségi osztályával kapcsolatos hírektől volt hangos a sajtó. Összefoglalásképp:

Ha valaki azt gondolná, hogy a Honvédkórházban tapasztalható munkaerőhiány egyedi probléma, akkor téved. Ugyan ma reggel a Magyar Hírlap arról számolt be, hogy a KSH statisztikái szerint minden eddiginél több orvos dolgozik hazánkban (egészen pontosan tavaly a statisztikai adatok szerint 39 132 orvos praktizált, ez a szám pedig gyakorlatilag 1960 óta nem volt ilyen magas), úgy tűnik, sok egészségügyi intézmény mégis komoly munkaerőhiánnyal küzd.

A Belügyminisztérium által működtetett Közigállás.gov.hu oldal szerint jelenleg 252 orvost keresnek országszerte. A keresési eredmények alapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a legrosszabb a helyzet, azonnal fel tudnának venni 28 orvost. Szükség lenne többek között aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosra, belgyógyász, bőrgyógyász, geriáter szakorvosra, gyermeksebész szakorvosra, kardiológusra, neurológusra, onkológusra, infektológus szakorvosra, radiológus szakorvosra, sürgősségi szakorvosra, szülész-nőgyógyászra, traumatológusra, szemészre, de rezidenseket is keresnek.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 20 embert keres jelenleg. Az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztályra aneszteziológia és intenzív terápiás szakorvosra lenne szükség, a Krónikus Belgyógyászati Osztályon belgyógyászhiánnyal küzdenek, a Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumba gyermekpszichiáterre lenne szükség, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályra kardiológust keresnek, de más osztályokon szükség lenne még tüdőgyógyászra, urológusra, neurológusra, gasztroenterológusra is.

Nem csak vidéken okoz gondot a munkaerőhiány. A budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 16 álláshirdetést tett közzé. Több bőrgyógyászt is keresnek, itt is szükség lenne kardiológusra, belgyógyász szakorvosra (és szakorvos jelöltek jelentkezését is várják), és több ortopéd-traumatológus szakorvos álláshirdetést is találtunk. A Központi Aneszteziológiai, Intenzív Terápiás és Sürgősségi Betegellátó Osztályán szintén munkaerőhiánnyal küzdenek, sürgősségi szakorvost is felvennének. Nincsenek ezzel egyedül, országszerte 11 egészségügyi intézmény szakorvost a sürgősségi osztályára, köztük a Keszthelyi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, a Felső-Szabolcsi Kórház, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház.

Az orvoshiány mellett a szakdolgozó hiány is szembetűnő. A Közigállás szerint közel 200 ápolóra is szükség lenne országszerte, a budapesti Szent Margit Kórházba például keresnek felnőtt szakápolót vagy OKJ ápolót az onkológiai osztályra, a kardiológiai osztályra, a Rehabilitációs Medicina Osztályra, a Krónikus Belgyógyászati Osztályra, az Általános Belgyógyászati Osztályra, de OKJ-s végzettséggel rendelkező ápolót is alkalmaznának az ápolási osztályon, ahová segédápolót is felvennének. Csecsemő- és gyermekápolót is keres az intézmény, de nefrológiai szakápolóra is szükség lenne, valamint intenzív terápiás szakasszisztenst vagy intenzív betegellátó szakápolót is foglalkoztatnának.

A Keszthelyi Kórház több osztályára szintén keres ápolókat, ahogy a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is. Utóbbi összesen 6 ápolót alkalmazna, és egyébként 11 szakorvost venne fel. De több ápolót keres a Semmelweis Egyetem, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet, vagyis új nevén a Dél-pesti Centrumkórház és 23 ápolót, illetve asszisztenst venne fel azonnal a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A pesti elit luxusélete: 400 milliós penthouse, 50 milliós garzon
Egyre nagyobb igény mutatkozik a luxuslakásokra Budapesten.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 09. 19. 09:02
Egyszerűsített végelszámolás – új lehetőségek a könyvelőirodáknak

A Cégtörvény 2018. július 1-jével hatályba lépett módosítása[1] az egyszerűsített végelszámolás...

laskainelli
2018. 09. 19. 08:50
Hogyan lehet sikeresen kilépni a szeretői viszonyból?

Amikor valaki szeretői viszonyt alakít ki, akkor van benne egy hiány, amit szeretne feltölteni, és...

coachco
2018. 09. 18. 17:32
Egy baráti tanács: ne öregedj meg és halmozz fel időben jelentősebb vagyont!

Állítólag van egy kínai mondás, miszerint jobb szépnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint csúnyának...

icoachu
2018. 09. 18. 16:23
ÍME 3 TIPP, HOGY AZ ÖNÉLETRAJZOD LEGMOSTOHÁBB RÉSZE IS ÁTÜTŐ LEGYEN

Vajon beleírjam-e az önéletrajzomba, hogy blogolok, önkéntes munkát szoktam vállalni vagy hogy...

hrdoktor
2018. 09. 17. 10:41
Adatvédelem a foglalkozás-egészségügyi orvosnál

Mi történik a vizsgálati eredményekkel, mit tudhat meg a munkáltató a foglalkozás-egészségügyi...

jobangel
2018. 09. 17. 06:00
Bántalmazott nő állást keres

Miután az ebbe a körbe tartozók is elég gyakran kérnek segítséget, a problémákat is látom...

legacykft
2018. 09. 14. 09:00
Neked mi segít megbirkózni a változások okozta stresszel?

Vezetőkkel való munkánk során manapság gyakran téma a fokozott stressz megélése. Ha tudatosítjuk...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk