7 °C Budapest

Folytatódik a krízis a Honvédkórházban: felmondott Zacher Gábor

2018. augusztus 31. 14:00

Tegnap robbant a hír a sajtóban, hogy a több orvos felmondott a Honvédkórház sürgősségi centrumában, az ott maradt traumatológusok és aneszteiológusok pedig felmondták az önkéntes túlóra szerződésüket, mivel a kórház nem fizette ki az ezzel kapcsolatos járandóságukat. A Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Honvédkórház csütörtök este közleményben cáfolta, hogy bármelyik dolgozónak adósa maradt volna az intézmény, valamint azt is, hogy az elmúlt időszakban nem mondott fel a sürgősségin egyetlen orvos sem. Most azonban borult a bili, mivel felmondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását az osztályán.

Felmondott Zacher Gábor főorvos, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, írta meg a hvg.hu. A lappal maga az érintett közölte a hírt. Zacher Gábor egy nyilatkozatcsata közepén távozik a kórháztól.

Tegnap mi is átvettük a Népszava információit, miszerint a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, így az orvosok bére jelentősen csökkent. Következményképpen szeptembertől az előre tervezett műtétekből a korábbinál biztosan kevesebb lesz, és a sürgősségin is tovább romolhat a helyzet, mert az elmúlt hetekben tízen, az orvosok harmada távozott a túlzott terhelésre hivatkozva.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ viszont azt közölte csütörtök este, hogy a "a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában nem mondott fel egyetlen orvos sem, a biztonságos betegellátáshoz szükséges orvosi létszám rendelkezésre áll". Ezen túl azt is közölték, hogy a dolgozók bérét a "Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) továbbra is pontosan kifizeti, mint ahogyan azt eddig is tette".

A Honvédkórház hivatalos állásfoglalásával ellentétes nyilatkozatot tett a felmondását bejelentő Zacher Gábor, akinek két hónapos felmondási ideje október végén jár le. A főorvos elmondta, hogy az elmúlt időszakban 9 orvos adta be a felmondását.

A szakember felmondása okai között megemlítette a leamortizálódott felszerelést valamint azt is, hogy a személyügyi minimumfeltételek (magyarán a létszám) 60 százalékával működik az osztálya, így pedig a centrum nem tud felelősséget vállalni a betegekért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam

- nyiatkozta a hvg.hu-nak Zacher Gábor.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem